14-17 Juni:

FlowerTrials 2016 van start

Tholen - Vandaag is het zo ver: De Flower Trials 2016 zijn van start. Deze week openen bijna 50 bedrijven hun deuren - van Aalsmeer en het Westland tot aan Rijnland Westfalen. Bedrijven tonen hun laatste assortiment in pot- en perkplanten. De bedrijven zijn open van 8 tot 17 uur en op donderdagavond maar liefst tot 21 uur. Samen met onze collega's van FloralDaily zullen we een uitgebreide fotoreportage maken die we Maandag 20 juni zullen publiceren.

Wat is er te zien?
Dit jaar doen er dus 52 bedrijven mee aan de Flower Trials, waarvan een aantal nieuwkomers. De afgelopen weken hebben we ze op een rijtje gezet:

Bekijk hier deel 1, met Dümmen Orange, Elsner, Endisch, Kientzler Jungpflanzen, Selecta Klemm en Westhoff.
Bekijk hier deel 2, met Anthura, Armada, Beekenkamp Plants, Bio Science, Brandkamp, DHM Innovation, Dümmen Orange, Florensis, Gediflora en Jonge Planten Grünewald.
Bekijk hier deel 3, met KP Holland, Lily Looks, P. v.d. Haak Handelskwekerij, Sakata Ornamentals, Schneider Youngplants, Schoneveld Breeding, Selecta, Sion Young Plants, Syngenta FloriPro Services en Van den Bos Flowerbulbs.
Bekijk hier deel 4,with ABZ Seeds, Agriom, Benary, Butterfly Garden, Cohen Propagation Nurseries, Danziger, Evanthia, Floranova, Floricultura, Florist Holland, Hassinger Orchideen, Hem Genetics en HilverdaKooij.

Vandaag presenteren we het laatste deel; de top production van de 13 bedrijven uit de Aalsmeer regio, namelijk: Hishtil, Horteve Breeding, Jaldety Plant Propagation Nurseries, Koppe, Moerheim New Plant BV, Morel Diffusion, PanAmerican Seed & Kieft Seed, Prudac, Royal Van Zanten, Takii Europe B.V., Thompson and Morgan, Volmary GmbH, VWS Export.

Hishtil

De FunTaStick Peperboom is een product dat is ontwikkeld door Hishtil’s R&D afdeling. "Het is een unieke geënte plant, waar Hishtil een wereldwijd patent voor heeft". Deze decoratieve eetbare plant is geschikt voor zowel buiten als binnen, wanneer de temperatuur niet onder de 10 graden daalt. Naast de decoratieve waarde zijn de pepers geschikt voor consumptie. "De Medusa variëteit heeft een zoete smaak en een scherpe bijt en de Conic variëteit heeft een verfijnde pittige smaak."Horteve Breeding
Horteve Breeding is gespecialiseerd in de veredeling van Hydrangea voor productie als kamerplant, tuinplant of snijbloem (in samenwerking met Kolster B.V.). Tijdens de FlowerTrials presenteren ze hun bestaande en nieuw varieteiten, zo ook de Hortensia macrophylla Magical Revolution. Deze hortensia is verkrijgbaar in een roze en een blauwe uitvoering. In de periode juni tot november bloeit deze hortensia uitbundig. De blauwe variant geeft blauwe bloemen. In het begin zijn de bloemen blauw met een groene glans. Aan het eind komt er een paarse rand aan de bloemblaadjes.De roze uitvoering kleurt van rozegroen naar bijna helemaal roze om uiteindelijk te veranderen in een prachtige diep donkerroze tot bijna rode bol.Jaldety Plant Propagation Nurseries
Ook deze plantveredelaar zal nieuwe en bestaande variëteiten tonen tijdens de FlowerTrials. Een van de variëteiten die te zien zal zijn is de Pelargonium Pinki Pink. "Deze altijd groene vaste plant heeft een lang bloeiseizoen, veel bloemen en bloeit van begin lente tot eind herfst. Verder is deze variëteit droogtebestendig, trekt vlinders aan en is gemakkelijk in onderhoud."
Koppe
Deze veredelaar aan vermeerderaar van Begonias laat dit jaar een berg nieuwe variëteiten zien. De Cupido Pink is bijvoorbeeld een van hun nieuwe variëteiten. Deze compacte begonia is geschikt voor zowel binnen als buiten. "Cupido valt op door haar bijzondere kleurencombinatie; een dieproze bloem met een donkergroen blad. De begonia doet het erg goed van het vroege voorjaar tot de late zomer."Moerheim New Plant BV
Ook Moerheim New Plant zal tijdens de FlowerTrials een aantal nieuwe variëteiten tonen. Een daarvan is de Princettia Pure White. Dit is een nieuwe toevoeging op de al bestaande Princettia reeks. "Deze nieuwe Princettia heeft de meest zuiver witte kleur die ooit bij een poinsettia is gezien, en combineert dit met een diep, donkergroen blad. Daarnaast is deze poinsettia van nature compact en past daarom perfect in de originele Princettia serie. Deze variëteit is een vroege bloeier en geschikt voor zowel binnen als buiten."Morel Diffusion
Deze cyclamen veredelaar presenteert een groot aantal nieuwe en bestaande cyclamen variëteiten. Ook de Cyclamen HALIOS BLUSH zal te zien zijn. "Deze cyclamen heeft trendy flowers, een zilver blad en bloeit centraal."
PanAmerican Seed & Kieft Seed
Deze veredelaar is gespecialiseerd in de veredeling uit zaad geteelde eenjarige zomerbloeiers, tweejarigen, vaste planten en speciale snijbloemen. In al deze categorieën zullen zij de bestaande en een groot aantal nieuwe variëteiten tonen. Een daarvan is de Easy Wave Petunias Yellow. "Het is de meest veelzijdige van alle grootbloemige, spreidende hangpetunia‘s. En daarom ideaal om alleen toe te passen of in gemengde potten en bakken, in de tuin en in de grootschalige aanleg.
New Easy Wave Yellow pakt met een betere vertakking en sterkere beworteling breed uit, zeker in vergelijking met vegetatieve, geel bloeiende variëteiten."Prudac
Prudac is gespecialiseerd in de veredeling van F1 hybride pot- en patio-groenten en eetbare bloemen. Tijdens de FlowerTrials zullen zij hun assortiment en nieuwe variëteiten tonen, zoals de Tasty Viola F1. Dit zijn eetbare viooltjes.Royal Van Zanten
Bij Royal van Zanten staan er dit jaar ook weer een berg nieuwe variëteiten klaar om gezien te worden. De Showmakers aster serie bijvoorbeeld. Dit is een nieuwe volbloemige aster serie waarmee het bedrijf zijn totale asterassortiment uitbreidt. De serie bestaat uit vijf afzonderlijke kleuren in de reeks van blauw tot paars naar wit. "Showmakers planten blinken uit door hun grote gevulde bloemen, compacte groei en contrasterend mooi donker blad."Takii Europe B.V.
Ook Takii zal haar bestaande en nieuwe variëteiten tonen. Een variëteit die te zien zal zijn is de Viola cornuta Floral Power ‘Persian Pink’. Dit is een vroeg en rijkbloeiende viool die zowel geschikt is voor het voor- als najaar. "Daarnaast heeft deze plant een goede basale vertakking en is uitstekend geschikt als pot en patio plant."Thompson and Morgan
Bij Thompshon and Morgan staan er ook weer een groot aantal variëteiten klaar. De Cosmos 'Cupcakes' is daar een van. Dit is een nieuwe vorm van Cosmos met bekervormige bloemen en gesmolten bloemblaadjes. Het is een mix van blanken, roze en sommige met een donker oog , die enkel en semi dubbele zijn .Volmary GmbH
Deze jonge plantenkweker laat ook weer nieuwe planten, zowel bloemen als groeten zien. De verbena x peruviana 'Vectura'is een van de planten die ze tentoon stellen. Deze plant heeft een vroege bloei, uniforme en ronde groei in alle kleuren. De heldere bloemen bedekken de hele plant.VWS Export
VWS Export is gespecialiseerd in wereldwijde export en import van geprogrammeerde bloembollen. Tijdens de FlowerTrials krijgt hun eigen exclusieve longiflorum potlelie, genaamd In the Mood een speciaal plekje.Deze potlelie heeft een heldere witte bloem en een stevige steel. IN 2015 is deze gedoopt door bloemstylist Sarah Dikker. "Zij heeft een stichting opgericht voor kinderen met dyslexie en gedragsstoornissen en door de verkoop van deze exclusieve potlelie draagt VWS hier een steentje aan bij door een percentage van de omzet te doneren aan deze stichting."Waar zijn ze?
De deelnemers aan de FlowerTrials zijn te vinden op dertig verschillende locaties, verdeeld over de drie regio's. Op de FlowerTrials-website zijn alle gegevens over de locaties via de individuele pagina van elke deelnemer te vinden. Met behulp van de online kaart kan men daar ook de locaties ten opzichte van elkaar zien en routes plannen.

Fotoreportage
Ook wij gaan op pad deze dagen, samen met de collega's van de internationale nieuwsbrief FloralDaily. We doen ons uiterste best om alle bedrijven te bezoeken, maar hoogstwaarschijnlijk gaat dat niet lukken. Daarom de uitnodiging om als er ergens leuke foto's gemaakt zijn of een opvallende introductie plaatsvindt, deze in te sturen. Dan kunnen we maandag een uitgebreide fotoreportage publiceren met alles wat de pot- en perkplantensector te bieden heeft.

For more information
FlowerTrials
Ann Jennen
T: +31 71 36 49 101
E: organization@flowertrials.nl
www.flowertrials.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.