"Proef met "green junkie" kamperfoelie als fijnstofeter"

De gemeente Amsterdam werkt mee aan het testen van nieuwe ideeën en concepten ter verbetering van de luchtkwaliteit. Samen met het bedrijfsleven, het AMS Institute (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) en Wageningen UR start de gemeente in stadsdeel Zuid een onderzoek met CO2 en fijnstofvangende planten, de zogeheten ‘green junkies’.

Schone lucht is immers essentieel voor de leefbaarheid en gezondheid van Amsterdammers. Daarvoor wordt tien dagen lang een testopstelling met planten en een transparante windtunnel geplaatst op groenstroken in de President Kennedylaan.

Waarom ‘green junkie’?
De plant is green junkie genoemd omdat deze 'verslaafd' is aan fijnstof uit de lucht. Het is een extra harige variant van kamperfoelie met grotere bladen op natuurlijke wijze gecultiveerd door plantenveredelaar MyEarth.

Presentatie op vrijdag 10 juni
Vrijdag 10 juni werd de start van het onderzoek gepresenteerd tegenover President Kennedylaan 66 in aanwezigheid van Ton van Oostwaard, bedenker van de green junkie, Paul Slettenhaar, lid van de bestuurscommissie Zuid en onderzoeker Bert Heusinkveld.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.