Warmte onder kas opslaan in Ecovat

Tuinbouwkassen hebben vaak op grote schaal een mismatch vraag en aanbod van warmte over de seizoenen heen. Een nieuwe oplossing voor de sector zou het Ecovat kunnen zijn -een systeem waarmee warmte ondergronds opgeslagen kan worden.Ondergronds
Ecovat is een ondergronds warmteopslagsysteem. Het bouwsysteem is gebaseerd op een vat-in-vat principe bestaande uit een warmtebuffer, een modulaire integratie van de verschillende wanddelen en een systeem voor energie-uitwisseling. "De modulaire opbouw, warmte-uitwisseling en controlesoftware zijn allen gepatenteerd", vertelt het bedrijf. "Door het opslaan van warmte (of koude) ten tijde van overschot en deze in te zetten ten tijde van schaarste, kan duurzame energie optimaal gebruikt worden én wordt het risico van stijgende energiekosten geëlimineerd. "

Efficiënte opslag
"Het Ecovat biedt voor de AgriFood sector een oplossing, omdat het heel efficiënt buffert en uitgaat van duurzame energie bij opwekking, distributie en gebruik", verklaren de ontwikkelaars. Het vat heeft een opslagcapaciteit tot 5 GWhth per laadcyclus, een efficiëntie van minder dan 10% energieverlies over 6 maanden en een levensduur van meer dan 100 jaar. "Door een Ecovat onder de kas te plaatsen, kan het overschot aan warmte in de zomer in de winter ingezet worden om het tekort op te vangen. Koeling wordt direct bijgeleverd door het Ecovat."

Voor meer informatie:
Ecovat® Renewable Energy Technologies
Loopkantstraat 7a
5405 NB Uden
Nederland
E: info@ecovat.eu
T: +31 413 33 41 41
M: +31 651 38 65 11
www.ecovat.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.