Greenport Aalsmeer bestuurders bezoeken Bromelia Specialist

Ad Verburg en Marcel Brans, bestuurders Kennis en Innovatie van de Greenport Aalsmeer, waren afgelopen week op bezoek bij Siegfried Bunnik van Bromelia Specialist in Kudelstaart. Bromelia Specialist levert overal in Europa, maar ook in het Midden-Oosten, zoals Syrië en Iran.

Volgens Bunnik is innovatie van groot belang voor kwekers. Bunnik: “Wij onderzoeken allerlei innovaties die voor ons bedrijf nuttig en relevant zijn. Zo volgen we de laatste ontwikkelingen rond het warmtenet en CO2 levering. Een groot deel van de kosten van ons bedrijf zit in energie. Het is voor ons bedrijf belangrijk dat de aansluiting op een warmtenet en een CO2- leiding komt. Binnenkort zit ons bedrijf via Greenport Aalsmeer om de tafel met 50 andere sierteeltondernemers en de mogelijke toekomstige exploitant van deze CO2 leiding om de mogelijkheden om te komen tot aansluiting op het net te bespreken".

Siegfried Bunnik zoekt voortdurend naar nieuwe soorten die aansluiten op wat de consument wil. Ook kijkt Bunnik Vriesea’s naar nieuwe mogelijkheden in de keten: “We hebben via Innovatiemotor Greenport Aalsmeer een project gedaan met studenten van InHolland. Ook innoveren we in verkoopmethoden. De afgelopen periode zijn wij samen met retailers bezig complete schapinrichtingen te maken”.

Ad Verburg was onder de indruk van het bedrijf: "Bromelia Specialist begrijpt dat samenwerking met andere bedrijven en innovatie van groot belang is op de korte en lange termijn. Greenport Aalsmeer blijft samen met bedrijven en het onderwijs, zoals universiteiten en het Groen Onderwijs, werken aan innovaties.”

Marcel Brans: “Ondernemers zijn druk met alle facetten van een bedrijf verkoop en marketing, het vinden van voldoende personeel, koppeling met onderwijs, stageplekken, verandering van het bedrijf en nog vele andere zaken. Het is goed dat Greenport Aalsmeer bedrijven op weg kan helpen in deze materie indien zij daar behoefte aan hebben. Daar kan de sector van profiteren”.

Bron: Greenport Aalsmeer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.