Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Advieskaart saprotrofe schimmels beschikbaar

Tijdens de bijeenkomst Plantgezondheid Potplanten van LTO Glaskracht Nederland op 2 juni is de advieskaart Saprotrofe schimmels gepresenteerd. Met de advieskaart kunnen de tot nu toe belangrijkste saprotrofe schimmels worden herkend en meer informatie over het voorkomen en bestrijden van een besmetting.

Tijdens de bijeenkomst werd de problematiek nog eens duidelijk toegelicht. Saprotrofe schimmels hebben (zo lijkt het) geen nadelig effect op de plant. Maar de gevolgen voor het substraat, zoals indrogen, beïnvloeden wel de groei en kwaliteit van de plant. Dit kan tot grote schade leiden. Een latente aanwezige infectie kan onder gunstige omstandigheden ineens explosief groeien. Wees dus alert en neem op tijd maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. De advieskaart is opgesteld door het platform Saprotrofe schimmels en gefinancierd door het Productschap Tuinbouw.

In de sector ontbreekt het op dit moment aan kennis van deze schimmels en paddenstoelen in het algemeen en de omstandigheden waaronder een organisme zich manifesteert, in het bijzonder. Om beter inzicht te krijgen in de omvang en aard van de aanwezigheid van saprofyten in potplantenteelten is een platform opgericht om informatie vanuit de praktijk te verzamelen en daarover naar alle betrokkenen te communiceren. Dit platform is een initiatief van RHP, VPN, LTO Glaskracht Nederland, Plantum, Wageningen UR Glastuinbouw, Koppert en Groen Agro Control. Eventuele problemen kunnen worden gemeld via het meldpunt, desgewenst anoniem.

Bekijk hier de advieskaart.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: