Thijs van den Berg, Berg Roses

Video: rozenteler vertelt over ervaringen met Airmix

Bij Berg Roses in Delfgauw is de Airmix van de Van den Ende Groep getest op 4.000 m2 rozenteelt. De Airmix brengt droge lucht van boven het gesloten scherm in de kaslucht. Hierdoor kan het scherm 100% gesloten blijven. Hiermee wordt zowel lichtuitstoot voorkomen als klimaatgelijkheid bevorderd. Berg Roses is tevreden over de Airmix en laat deze nu op 2,5 ha van het bedrijf installeren. Thijs van den Berg vertelt over zijn ervaringen in dit filmpje.Monitoringsproject
Kas als Energiebron ondersteunt voorlopers, die investeren in energie innovaties op hun eigen bedrijf door Monitoring. In het project Monitoring meten onderzoekers de energie prestaties van nieuw aangelegde installaties. Door deze onafhankelijke monitoring komen de energie prestaties goed in beeld. Met deze data en met de adviezen kunnen ondernemers de prestaties van hun innovaties verder optimaliseren. Zo borgen we dat de installaties optimaal kunnen worden ingezet voor het besparen van energie.

Opvallend is dat bij alle bedrijven ervaren wordt dat in de referentie kas, waar niet geïnvesteerd is, het energieverbruik ook daalt. Dat is toe te schrijven aan toepassing van de inzichten uit Het Nieuwe Telen.

bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven