Jolanda Nieuwenhuyze, GlobePlant

Nominatie voor zoete-aardappelplant Kitchenchef

"Het klinkt zo eenvoudig. Je maakt een pitch van je product en steekt deze af voor de vakjury, maar ik was behoorlijk nerveus." Dat zegt Jolanda Nieuwenhuyze van Globe Plant. Het bedrijf is met diens Sweet Potato genomineerd voor de Glazen Tulp en Vera mocht de jury overtuigen van de uniciteit van het concept.


Jolanda Nieuwenhuyze met de zoete aardappelplant.

Kitchenchef
Het nieuwe product is een toevoeging op het Kitchenchef kruiden- en groentenplanten assortiment van Globe Plant. De Sweet Potato of zoals de plant officieel heet: Ipomea Batatas Beauregard, kan zowel in de tuin in de volle grond als op het balkon of terras in een grote emmer, pot of mand gepoot worden.

De groentenlijn bestaat verder uit vruchtgroenten, zoals tomaten, paprika's en komkommers in verschillende soorten en maten. Ze zijn op professionele wijze en met de grootst mogelijke zorg opgekweekt. "Maar de consument zal ook zijn beste beentje voor moeten zetten om de vruchten te laten groeien." De kruidenlijn omvat ook een breed assortiment, met onder andere basilicum, bieslook, chocolademunt, citroenmelisse - noem maar op.Zenuwen
En nu maakt de aardappelplant kans op een prijs. Daarvoor moest er wel nog een pitch gehouden worden. Jolanda vertelt: "Bij de halve finale had ik het al warm en koud tegelijk van de zenuwen, maar nu moest ik het verhaal live gaan vertellen aan o.a. Rob Verlinden en Lodewijk Hoekstra en dat terwijl er 4 verschillende groepen zijn en de concepten waar de Sweet Potato onder valt, natuurlijk als laatste aan de beurt komt. Kortom na 19 kandidaten van gespannen tot stotterend nerveus te hebben gezien, gierden de zenuwen door mijn lijf, maar eenmaal op de catwalk voor de zeskoppige jury bleek het eigenlijk heel leuk om te doen en was de tijd natuurlijk veel te kort om alles te vertellen..."

De uitslag van de Gouden Tulp verkiezing vindt plaats op 21 januari 2016 tijdens een Gala in Den Haag.


Voor meer informatie:
GlobePlant
Veckdijk 62b
3237 LV Vierpolders
Tel (0181) 40 90 90
info@globeplant.nl
www.globeplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven