Pitch finalisten ‘Glazen Tulp 2016’ voor prominentenjury

Donderdag 17 december presenteerden de finalisten van de FloraHolland Award de ‘Glazen Tulp 2016’ hun genomineerde producten voor een prominentenjury.In een pitch van maximaal 2 minuten probeerden de kwekers de jury te overtuigen en gaven redenen waarom hun product de Award 2016 moet ontvangen. FloraHolland organiseerde in de ochtend voor de jurering een workshop 'Pitchen' voor de finalisten om ze klaar te stomen voor de middag. Op 21 januari 2016 worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Louwman Museum in Den Haag de winnaars per categorie bekend gemaakt.

De jury keek tijdens het jureren met een commercieel oog naar de producten: wat vindt de consument van de producten? Slaat het concept aan, past het bij de trends van de komende jaren? Kortom 'is het een winnaar of niet'.

Elke finalist ging naar huis met complimenten, maar ook wel een kritische noot. Juryvoorzitter Rob Verlinden was steevast op zoek naar het antwoord op de vraag 'wat is er nu echt nieuw voor de consument?' De prominentenjury gaat zich beraden en hun uitslag samen met die van de vakjury bepaalt de winnaars.

De prominentenjury bestaat uit presentator Rob Verlinden, Jorna Spapens, groen stylist en trendwatcher Romeo Sommers, groenredacteur van het Groenlab Judith Baehner, de winnaar van Holland's Beste Bloemstylist 2014 Sarah Dikker en nieuw jurylid Lodewijk Hoekstra, momenteel aangesloten bij Greenlabel.

Klik hier voor overzicht van de finalisten 2016


bron: FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven