Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Totaal areaal bloemisterijgewassen onder glas duikt onder de 4000 ha

Tussen 2000 en 2015 is het totale areaal bloemisterijgewassen teruggelopen van 5.920 naar 3.920 ha. In snijbloemen liep dit terug van 3.370 naar 1.880; in de potplanten is het areaal iets toegenomen van 1.260 naar 1.330. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag op diens website publiceerde:



Het totaal areaal neemt al jaren af en zo ook het aantal snijbloemen producerende bedrijven: in 2015 waren dat er nog 4.110, nu zijn dat er 1.130. De schaalvergroting, waar eveneens al jaren sprake van is, lijkt daarmee nog altijd door te zetten. Het feit dat 'overige snijbloemen' een lichte stijging doormaakt, duidt op een grotere waardering in de markt van bijzonder en onderscheidend product.



Het totaal areaal potplanten is licht gestegen, wat afgezet tegen de snijbloemen opmerkelijk mag heten. Het aantal bedrijven in de potplanten, zo blijkt ook uit de cijfers, is gedaald van 1490 naar 610. De schaalvergroting, die ook in de snijbloemen zichtbaar is, is daarmee in de potplanten nog veel extremer.


Voor meer cijfers, klik hier (CBS)