FloraHolland 2020: start programma FLOW

Samenwerken en waarde toevoegen in de logistieke keten van zaadje tot vaasje is van essentieel belang voor onze sector. Op 1 januari 2016 start daarom het programma FLOW. Floraholland Flow is, naast Samen Verbeteren, Consumer, Het Nieuwe Veilen, World Flower Exchange en Coöperatie 2020, het zesde programma in het kader van Strategie FloraHolland 2020.FLOW staat voor de samenwerking en synergie met betrekking tot Floricultural Logistics Optimization Worldwide (FLOW). Het programma gaat over het efficiënt en effectief inrichten van huidige en toekomstige logistieke stromen voor bloemen en planten van productiegebieden naar de marktplaats FloraHolland waarbij we deze stromen op de marktplaats efficiënt en effectief verwerken en afleveren bij onze klanten.

De doelstelling voor 2020 is 15% kostenbesparing door coördinatie op aanvoerstromen vanuit productiegebieden naar de marktplaats te realiseren. Dit staat gelijk aan een kostendaling van € 64 miljoen in de aanvoerketen.

Effectieve logistieke keten
Op 1 januari 2016 start programme director Edwin Wenink: "De supply chain van onze leden en hun klanten efficiënter en effectiever inrichten en daarbij de marges voor onze leden en hun klanten te vergroten, zie ik als de ultieme uitdaging van dit strategische project. De wijze waarop de logistieke keten is ingericht maakt het verschil voor onze leden en hun klanten. Dit bepaalt of ze wel of niet succesvol zaken kunnen doen in een wereldmarkt die steeds virtueler wordt."

In het eerste kwartaal van 2016 wordt de basis gelegd. Hiertoe gaat het programmateam onder meer in kleine groepen in gesprek met leden, klanten, logistieke dienstverleners en medewerkers maar ook overheden, belangenorganisaties en kennisinstellingen.


bron: FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven