Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio 1020 effectief tegen taxuskever

Bio 1020, een middel ter bestrijding van taxuskever, heeft ook een particuliere toelating en dat is bij velen onbekend. Dat betekent dat klanten zonder spuitlicentie ook Bio 1020 mogen kopen. Naast aaltjes is dit een aanvulling om de taxuskever te bestrijden. Aaltjes kunt u toepassen tot een bodemtemperatuur van 5 graden Celsius. Klik hier voor informatie over aaltjes Steinernema Kraussei.



Bio 1020 is een schimmel Metharizium anisopliae op een rijstkorrel en deze schimmel werkt breed op bodeminsecten en tegen taxuskever in het bijzonder. Het is de bedoeling om minimaal 10 gram per m2 Bio 1020 door de grond te harken. Hierdoor is de kans groot dat de taxuskever in contact komt met de schimmel. Hoe beter de verdeling, hoe beter het effect.De schimmel blijft maanden in de grond werkzaam wachtend op contact met de larve of volwassen kever. Bio 1020 werkt optimaal bij temperatuur van 15 tot 30 graden Celsius. Bio 1020 zit in een 10kg verpakking en een geopende verpakking moet binnen enkele weken worden opgebruikt.Voor informatie over Bio 1020 klik hier.


Larven van taxuskever aangepakt door aaltjes (links) en door de schimmel Bio 1020(rechts).


Voor meer informatie:
Benfried International
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn - Holland
T: + 31 015-2569356
E: info@benfried.com
www.benfried.com
Publicatiedatum: