2015: 98 hectare slip-in in binnen- en buitenland

Tholen - Het is het einde van het jaar en dat betekent niet alleen goede voornemens voor 2016, maar ook terugblikken en jaaroverzichten. Wat heeft Peter Dekker Installaties (PDI) voor leuke projecten weggezet? Jeroen de Jonge van PDI blikt terug.


Aan de slag in Qatar

Eerste kwartaal: van down under tot Opheusden
"Het jaar 2015 is voor ons goed begonnen", vertelt De Jonge. Via KUBO waren we "down under" aan het werk in Australië. En via Bosman waren we in de zandbak van Qatar aan het installeren." Met o.a. Anthura Duitsland, Westcoast Canada, Wholesum Farms USA, Tomczyk Polen (via Olsthoorn) en Scherzer Gemüse was het bedrijf in de hele wereld te vinden. "Uiteraard blijft Nederland voor ons een zéér belangrijk land. Met projecten zoals Holstein Flowers , Floricultura en Sluijter Opheusden was in ons eigen land genoeg te doen."


D'Vine Ripe, Australië

Tweede kwartaal: Hello Mexico!
Het 2e kwartaal bracht de mannen van PDI naar Mexico, fase 1 van Driscoll's. 28 hectare werd geïnstalleerd. Ook projecten in Rusland, Kazachstan en Italië stonden ook op de planning in deze periode. Dichter bij huis waren er de grote nieuwbouwprojecten van Arcadia Chrysanten, Plantenkwekerij Gipmans, Kenis Aardbeien en Van Geel Orchideeën.


De driedubbele scherminstallatie bij Gipmans

Derde kwartaal: drukte!
Na de zomer even rustig aandoen? Daarvan was geen sprake: Het derde kwartaal was het begin van een zéér drukke periode. "Met o.a. Greenco Tomaten, Tas Paprika, Steiner Gemüsebau en Berg Lisianthus moesten we goed gaan opletten of we geen bouwmachines te kort zouden gaan komen", vertelt De Jonge. Dat hoort een beetje bij de tijd van het jaar: "Het derde kwartaal is standaard de tijd voor de doekrenovaties en de tweede installaties. Met Kwekerij Slaman, v.d. Berg, v.d. Meijs en Kwekerij Voorhof werden er op de buisrailkarren ook weer genoeg kilometers afgelegd."Vierde kwartaal: afronden en voorbereiden
Het laatste kwartaal is altijd zorgen dat de projecten, die dan in uitvoering zijn, vóór het eind van het jaar klaar zijn, en dat er weer genoeg verkocht wordt om het komende jaar weer goed te starten. "Met onder andere drie dubbele installaties bij OptiFlor, Kwekerij Vijverberg en Mirabel in Canada moest er keihard gewerkt worden door onze monteurs. Die hebben topprestaties geleverd. Ook in Duitsland reden ze van het ene naar het andere adres, renovaties, nieuwbouwprojecten, gevelschermen etc."


Installeren bij kwekerij Vijverberg

Slip-In
Al met al is er in 2015 behoorlijk wat doek "ingeslipt". Dit systeem werd door PDI 10 jaar geleden geïntroduceerd. "Anno 2015 is het niet meer weg te denken in de moderne tuinbouw. De teller voor dit jaar is gestopt bij 98 hectare", rekent De Jonge uit. Hij lacht: "Ja, we moeten eerlijk blijven, de 100 ha is dus niet gehaald. In totaal zitten heeft PDI sinds de start tien jaar geleden ruim 950 hectare hiermee geïnstalleerd. Dat is wel iets waar we trots op zijn en trots op blijven."

Volgend jaar
Ook voor 2016 heeft het bedrijf al wat fraaie projecten op de planning staan: fase 2 van VGT (30 hectare scherminstallatie) bijvoorbeeld, en met KUBO gaan ze een 8,5 hectare kas in Canada voorzien van een dubbelscherm. "Kortom, bij PDI ziet de start van het nieuwe jaar er bijzonder goed uit", besluit De Jonge.

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties BV
Industriestraat 40 
2671 CT  Naaldwijk

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.