Vervolgtraject collectieve zuivering

Sinds eind oktober ontving LTO Glaskracht Nederland ongeveer 150 aanmeldingen van collectieve initiatieven, gemeld door ondernemers die de afvalwaterzuivering samen willen oppakken.Glastuinbouwbedrijven, die hun afvalwater collectief gaan zuiveren, hebben onder voorwaarden, de mogelijkheid dit tot 2021 te realiseren. Een mogelijk uitstel van drie jaar ten opzichte van bedrijven, die de zuivering individueel oppakken.

De omvang van de gemelde collectieve initiatieven is zeer divers. Het is een bandbreedte van enkele ondernemers tot hele glastuinbouwgebieden, die willen kijken naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld in samenwerking met het waterschap de waterzuiveringsinstallatie te gebruiken.

LTO Glaskracht Nederland brengt momenteel alle gemelde collectieven in kaart. Deze overzichtskaart komt in januari 2016 beschikbaar voor de partijen binnen het Hoofdlijnenakkoord waterzuivering glastuinbouw.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.