De Kruidenaer winnaar ZLTO Initiatief Publieksprijs 2015

Milieukeur gecertificeerd bedrijf De Kruidenaer uit Etten-Leur ontving de ZLTO Initiatief Publieksprijs 2015 uit handen van ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. Bij Christ en Jacqueline Monden, die 2500 euro mee naar huis mochten nemen, staan geurige kruiden in het water. Dat scheelt in arbeidskosten, onkruid en dus gewasbeschermingsmiddelen.Kruiden telen op water
Het telen van kruiden op water heeft grote voordelen ten opzichte van traditioneel telen: 75% minder waterverbruik, meststoffen en substraat. Het eerste jaar is Monden gestart met proeven in Zwaagdijk. Later volgden snel vijvers op ons eigen bedrijf. Om zo veel mogelijk proeven te doen, werden er 12 kleine vijvers geïnstalleerd. Dit leverde zulke goede resultaten op dat Monden dit jaar 1 hectare kas in hebben gericht voor de teelt van basilicum. Teelt op water levert het hele jaar door een betrouwbaar product van constante kwaliteit voor zijn klanten.

De jury*: “Het idee is zeer haalbaar en simpel. Op lange termijn zou dit zeker een revolutie kunnen betekenen in de kruidenteelt. Zeer origineel, prachtig om te zien en vrij indrukwekkend om zo te denken.”

*Elies Lemkes-Straver (algemeen directeur ZLTO), Jo Annes de Bat (gedeputeerde Provincie Zeeland), Mirjam Mol (directeur Pivot Park), Joszi Smeets (directeur Youth Food Movement).

Lees het gehele artikel op de website van ZLTO

bron: SMK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven