Special Jaaroverzicht

High-tech in de tuinbouw: summum bereikt of best yet to come?

Tholen - Niet alleen wordt productie steeds duurzamer, ook wordt alles steeds meer high-tech. Gebieden waarop grote stappen gezet worden zijn in: digitalisering, automatisering en duurzaamheid. Zo kan men zich afvragen of in een niet al te verre toekomst een plant, een bloem of ook een tomaat van zaadje tot supermarkt ooit nog door een mensenhand wordt aangeraakt? Wie zal het zeggen..."Er is geen markt meer voor niet-duurzame productie"

Het realiseren van duurzaamheid en maximale transparantie is een verantwoordelijkheid van de gehele keten. Dit is de belangrijkste conclusie van het seminar 'Shaping the Future of Floriculture', dat op maandag 9 november plaatsvond op de S.S. Rotterdam. Het door Union Fleurs, VGB en MPS georganiseerde seminar mocht zich met een kleine 300 deelnemers in een ruime belangstelling verheugen.Aan ideeën zal het niet liggen...

Tal van sprekers, ideeën en verhalen passeerden de revue tijdens het Greenport Aalsmeer Event. Bijzondere aandacht werd besteed aan vier 'kansrijke innovaties': projecten waaraan momenteel in samenwerking met Greenport Aalsmeer hard gewerkt wordt. Ook was er veel aandacht voor Michiel Muller, ondernemer pur sang die o.a. aan de wieg stond van Tango, RouteMobiel en nu Picnic. De invalshoek was echter altijd dezelfde: hoe behouden 'wij' onze concurrentiepositie t.o.v. de rest van de wereld?
Meer, sneller, groter, beter: straks is alles LED

De toepassingen, voordelen en mogelijkheden van LED-verlichting zijn praktisch niet te tellen. Dat zullen de bezoekers van het symposium "Plant control by LED light", dat in Wageningen werd gehouden in elk geval mee naar huis genomen hebben. Toegepast op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden kan LED-verlichting plantengroei stimuleren, zorgen voor meer smaak en vitaminen, meer kleur, een snellere teelt, een betere resistentie tegen uiteenlopende ziekten en plagen...en zo verder.Productie in de tuinbouw steeds meer high-tech

Techniek staat voor niets. Met 3D Vision, cameratechnieken, betere software, meer processing power, meer geavanceerdere automatisering en handling- en track & trace systemen wordt de kas steeds meer een high-tech productiefaciliteit. Hoever men op dit gebied is en wat ons de komende jaar nog te wachten staat, werd duidelijk op het IDC event "Robotica in de tuinbouw" op de Demokwekerij in Honselersdijk.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven