Dries en Corine Decadt-Verhels:

"Pas na het ongeval beseften we dat het anders moest"

Dries en Corine Decadt-Verhelst produceren groenten- en kruidenplantgoed in iets meer dan 2 ha glas- en folyserres. Veiligheid voor zichzelf of hun medewerkers was niet meteen iets waar ze mee bezig waren tot op een dag een jobstudent bijna een arm verloor door een ongeval met een vorklift – een machine die hij eigenlijk niet mocht bedienen. Bij Boerenbond doen ze hun verhaal.



Door ervaring wijs geworden
Je zult er misschien niet stil bij staan, maar als je in het voorjaar in een tuincentrum groentenplantjes of tuinkruiden koopt, is de kans groot dat die afkomstig zijn van het bedrijf van Dries en Corine Decadt-Verhelst uit Staden. Als gevolg van hun specialisatie hebben zij een zeer zware arbeidspiek in het voorjaar, waardoor hun vaste personeelsbestand dan elk jaar aangroeit van 8 naar 40 medewerkers.

Onthaal van nieuwkomers was niet echt hun grote bezorgdheid. Het is altijd zo druk in die periode en er komen elke dag wel enkele nieuwe mensen bij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onthaal van die nieuwelingen nogal eens snel afgewerkt werd. Maar op een dag in 2008 liep het grondig mis. Een jobstudent die pas bezig was, wilde snel een nieuw pallet met materiaal klaarzetten aan zijn werkpost. Omdat hij eigenlijk niet kon of mocht rijden met de heftruck, begon de hele zaak te kantelen. In een poging om alles tegen te houden, geraakte zijn arm gekneld. Het gevolg: gebroken arm, gescheurde ligamenten en nog wat kleinere blutsen en schrammen.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.