Ger de Brabander, Bloemistenklok Naaldwijk;

"Aanvoer amaryllis neemt dagelijks toe"

Tholen - Op de bloemistenklok in Eelde, zo zagen we vorige week, is de afzet van kerst-gerelateerde planten goed. Hetzelfde kan, zo vertelt veilingmeester Ger de Brabander, gezegd worden over snijbloemen op de bloemistenklok in Naaldwijk. “In zijn algemeenheid ligt de focus van de bloemist momenteel op kerst gerelateerde producten. Er zijn verschillende producenten, die hun producten exclusief op de bloemistenklok brengen en we zien dat de klant dat weet te waarderen. Omdat het assortiment daadwerkelijk anders is dan op de reguliere klokken, kan de bloemist, wanneer hij besluit op de bloemistenklok in te kopen, zich daadwerkelijk onderscheiden van de rest.”


De foto's tonen een deel van het huidige aanbod op de bloemistenklok (foto's: Ger de Brabander)

“Een product, dat het opvallend goed doet dit jaar, is de amaryllis”, vervolgt Ger. “We zien de aanvoer dagelijks toenemen en hebben momenteel een breed pakket met rond de 40 verschillende cultivars voor handen. Daarnaast zien we in deze periode ook de ilex in volume toenemen, met een mooi aanbod in vertakte en lange lengtes. Verder is de snij-kerstster een opvallend product dat exclusief bij ons op de bloemistenklok geveild wordt, en zien we ook een leuk aanbod in de diverse gewaxte producten en zogenaamde frostwax rozen. Tot slot vinden Nobilis, coniferengroen, Cryptomeria vinden hun goed hun weg naar de bloemist, worden de skimmia en diverse andere soorten groen goed opgepakt en vinden ook Magnolia Grandiflora takken van 180cm en zware seringstronken gretig aftrek.Met de kerst overheersen de kleuren groen, wit en rood. Zoals ook op de klok in Eelde is het animo voor andere kleurtjes momenteel minder: de zogenaamde voorjaarstinten en producten met een breed kleuren assortiment als bijvoorbeeld de roos en de mini gerbera.Onderscheiden
“Zeker in deze tijd wil een bloemist zich onderscheiden”, besluit Ger. “De bloemistenklok zit dicht op de markt en wij proberen dat aanbod dan ook zo breed en gevarieerd mogelijk te maken. Hebben wij iets niet in het assortiment, maar merken wij dat er wel vraag naar is, dan benaderen wij zelf de producenten. Lukt veilen niet dan proberen we dit via onze afdeling klokservice rechtstreeks bij de producent te bestellen. Voordeel voor de aanvoerder is ook dat we op de bloemistenklok geen partijheffing hebben. Dat maakt het voor hem interessanter kleine partijen op de bloemistenklok te veilen. Bovendien krijgt hij hier rechtstreeks feedback van de klant.”

Voor meer informatie:
Ger de Brabander
Veilingmeester/Assortimentmanager
Bloemsitenklok Naaldwijk
T: +31 (0) 174-63 55 42
E: gerdebrabander@floraholland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.