hyacintenbijeenkomst FloraHolland, 10 dec

Oorkondes voor 10 best presterende hyacintentelers

Tijdens de op 10 december binnen FloraHolland georganiseerde hyacintenbijeenkomst, en aansluitend de Meet&Greet voor dit product, zijn de oorkondes uitgereikt voor de 10 best presterende hyacintentelers. Het geldt daarbij de resultaten van de ‘Kwaliteitscompetitie Hyacint Editie 2015’.


Twee van de winnaars!

Om de kwaliteit van de hyacint te waarborgen, zet de FPC van dit product zich al jaren in om alle kwekers aan de competitie te laten deelnemen om zodoende de kwaliteit te kunnen monitoren en te waarborgen. Nagenoeg alle kwekers deden mee.

In de praktijk betekende dit dat 164 bossen getest zijn, 5 per deelnemer, die een gemiddelde houdbaarheid van 8,4 dagen opleverden. Al met al is de hyacinten een goed bloeiend en betrouwbaar product gebleken, al kan nog wel gewerkt worden aan verbreding van het assortiment. De bossen zijn uit de aangevoerde partijen gehaald en ondergingen vervolgens een transportsimulatie conform vbn-specificaties. In de uitbloeiruimte is vervolgens de bloemopening en de houdbaarheid vastgesteld. Meest geteste cultivar: Delft Blue. De best houdbare cultivar: Louvre. De competitie liep van januari t/m april 2015.

Voor meer informatie over de Kwaliteitscompetitie Hyacint kunt u contact opnemen met Egbert van der Does, Productonderzoeker bij FloraHolland.


 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven