Zuid-Amerikaanse kwekers willen Chinese markt op

China heeft de potentie om een grote markt te worden voor Zuid-Amerikaanse kwekers omdat de vraag naar grootbloemige rozen stijgt. "In China kunnen ze alleen kleinbloemige rozen kweken. Daarom moeten de grootbloemige rozen worden geïmporteerd,” zegt Tania Dolynko van Grupo Andes Farms, een Colombiaanse rozen- en alstroemeria kweker met China in onderhandeling is over verstuurd als voorbeeld.


Tania Dolynko op de IFTF in Vijfhuizen.


Niet veel ervaring met China
Volgens Dolynko hebben niet veel Zuid-Amerikaanse kwekers ervaring met de Chinese markt. China produceert zelf veel bloemen, maar tot nog importeerden ze nauwelijks. Toch hebben we Chinese importeurs op de IFTF in Vijfhuizen ontmoet die interesse toonden in onze grootbloemige soorten. Bij wijze van trial hebben we enkele voorbeelden opgestuurd en het is nog wachten op hun feed-back."


Grupo Andes Farms produceert rozen en altroemeria’s op twee kwekerijen in de Savanne van Bogota-Colombia met een totale oppervlakte van 50 hectare en meer de 700 man personeel. De bovenste foto’s zijn gemaakt op de Monteverde Farm en de onderste foto’s op de Flores de los Andes Farm.

Geen variëteiten, maar kleur
Tijdens de IFTF viel het Dolynko op dat de Chinezen die haar stand bezochten niet spraken over varieteiten, maar alleen over kleuren. "Dit kan zijn omdat ze niet bekend zijn met dit type rozen. In het algemeen was de belangstelling voor grootbloemige rode rozen groot. Ze geven de voorkeur aan de kleur rood. Er was totaal geen interesse voor de gele rozen," zegt ze.

2 Valentijnsdagen
Volgens Dolynko is China ook een interessante markt omdat het twee Valentijnsdagen heeft. Deze dagen worden op grote schaal gevierd met bloemen, weet Dolynko. Dit zal hen niet alleen helpen om de verkoop te doen stijgen, maar bovendien de verkoop in het laag seizoen. "Onze belangrijkste markten zijn de V.S., Rusland, Oekraïne, Europa en Japan. In deze markten is de vraag naar bloemen in augustus laag. Door het toevoegen van China als exportmarkt, voegen we ook een extra verkooppiek toe."

Voor meer informatie:

Grupo Andes Farms
Tiana Dolynko
Email: tdolinko@hotmail.com
www.grupoandes.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven