Vervolgcursus Het Nieuwe Telen binnenkort van start

In 2015 is in vier groepen ervaring opgedaan met Het Nieuwe Telen (HNT) in de vervolgcursussen. Op basis van die ervaringen wordt in 2016 een reeks teeltgerichte vervolgcursussen gegeven voor telers die in 2014 of 2015 de basiscursus HNT hebben gevolgd. Er is veel belangstelling voor deze vervolgcursus omdat de telers graag ondersteund blijven worden bij de toepassing van HNT. Naast het opfrissen van de basisprincipes ligt de nadruk op de vragen die ontstaan bij de toepassing in de praktijk. Telers wisselen die ervaringen het liefst uit met collega’s van dezelfde teelt.In vier bijeenkomsten, verspreid over het jaar, begeleiden de trainers Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management) en Peter Geelen (Plantmonitoring.nl) de telers die verder willen met HNT. Voorwaarde voor deelname is dat de telers zorgen voor extra metingen op hun bedrijf. Denk aan een meetbox boven het scherm en buitenvochtmeting. Ook is onderlinge uitwisseling van gegevens via Let’s Grow essentieel voor de begeleiding.

Teeltgerichte samenstelling
De groepen worden zoveel mogelijk teeltgericht samengesteld, o.a. voor Phalaenopsis, chrysantenteelt, tomatenteelt, komkommerteelt en sierteelt algemeen. Per groep wordt bekeken of er naast de 4 cursusbijeenkomsten extra bijeenkomsten nodig zijn om onderling gegevens uit te wisselen.

Aanmelden is nog mogelijk
Telers die de basiscursus HNT gevolgd hebben kunnen zie nog aanmelden via dit formulier.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
Aat Dijkshoorn
e-mail adijkshoorn@ltoglaskracht.nl
mobiel 06 – 816 136 17

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.