op bezoek bij Belgicactus

Vetplanten zijn de nieuwe cactussen

Vetplanten zijn trendy, gemakkelijk in onderhoud en te vinden in duizend vormen en kleuren. Hoewel de plantjes de laatste jaren overal opduiken, heeft Belgicactus uit Westerlo al dertig jaar ervaring met de kweek ervan. Wat begon als een hobby voor vader Jef Gielis Senior, groeide beetje bij beetje uit tot een kwekerij die prat gaat op innovatie. Zoons Jef Junior en Jan leggen uit hoe het babyplantje op je vensterbank gemakkelijk al een jaar oud is en hoe je het in leven houdt. Ook vertellen ze waarom Belgicactus ondanks de naam geen cactussen meer kweekt.Het familiebedrijf startte vanuit een hobby.
Inderdaad. Vader begon met het kweken van cactussen als hobby. Hier in Westerlo startte hij dertig jaar geleden het bedrijf op en begon op grote schaal cactussen te kweken. Vandaar de naam Belgicactus. Langzaamaan werd de kwekerij uitgebreid, lieten we de cactussen links liggen en stapten we over op vetplanten en sempervivums.

Klik hier om de rest van dit artikel te lezen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.