Marco Maasse

"Laat duurzaamheid geen speeltje zijn van een aantal fanatiekelingen"

Klimaatexperts en politici komen deze weken samen in Parijs voor de klimaattop COP21 om afspraken te maken over klimaatbeleid. Doel: een wereldwijd akkoord. Voor het tegengaan van klimaatverandering is een wereldwijde aanpak nodig. Broeikasgassen beïnvloeden de volledige atmosfeer om de aarde, ongeacht waar ze vandaag komen. Omdat alle landen wereldwijd hun uitstoot van broeikasgassen moeten terugdringen, zijn internationale verdragen nodig. Zijn wij als sierteeltsector eigenlijk duurzaam genoeg?

Marco Maasse: 'Zijn we duurzaam (genoeg)?'
Zijn we als sector duurzaam genoeg? Hoe ziet onze CO2-footprint eruit, persoonlijk en ook als totale sector? Zijn we al klimaatneutraal of dragen we nog bij aan een te hoge belasting? De klimaattop in Parijs leert dat er nog een lange weg te gaan is en dat praten over, gemakkelijker is dan werkelijk doen.


Marco Maasse (links)

Moeten we als totale sector niet nog meer de handschoen oppakken en het voortouw nemen in vergroening en verduurzaming? En waarom eigenlijk? Welnu, het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: omdat de consument van straks (en een beetje van nu al) dat van ons eist. Over enkele jaren zullen bedrijven en producten steeds meer beoordeeld worden over hun duurzaamheidsprestaties.

Lees de totale column van Marco Maasse

Bron: FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.