Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht: april

Schildluis in roos, Spring Fair, Kom in de Kas en meer...

April was in menig opzicht een bewogen maand. Hieronder een kort overzicht met enkele 'issues' die in de sierteelt onderwerp van gesprek waren of zich anderzijds over uw aandacht mochten verheugen:



Schildluis in roos nog steeds toenemend probleem
Schildluis in roos is nog steeds een toenemend probleem omdat enkele breed werkende bestrijdingsmiddelen niet meer toegepast mogen worden. Dat stelt Trudie Coenen, PlantDoctor bij BLGG. De schildluis die voorkomt op roos is de rozenschildluis Aulacaspis rosae.



Groot aanbod tuinplanten op Spring Fair
"Een goed teken. De handel loopt momenteel uitstekend en door het mooie weer is iedereen druk druk druk," aldus een opgetogen standhouder op de Spring Fair in Aalsmeer. Mogelijk verklaarde dit een wat stil begin van de dag, die in de loop van de ochtend plaats maakte voor een gezellige drukte. Andere reden is waarschijnlijk dat handelaren 's ochtends nog bij de klok zitten en pas later tijd hebben voor een bezoekje



Fotoreportage Kom in de Kas
In totaal konden de meer dan 200 deelnemende bedrijven rekenen op meer dan 200.000 bezoekers!



Kassen en tunnels beschadigd door storm
De storm van gisteren heeft flink huisgehouden in de tuinbouw. In Brabant en Limburg zijn diverse meldingen gedaan van beschadigde tunnels. In het Westland zijn diverse kassen gesneuveld.



fotoreportage Meet & Greet en Productmiddag Roos
“Er staan hier nu zo’n 450 vazen. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar – een fikse uitbreiding dus.” Dat zegt een opgewekte Will Zuiderwijk, product coördinator bij FloraHolland en organisator van de Meet & Greet Roos. “Ten opzichte van vorig jaar is het evenement flink uitgebreid. Je ziet het om je heen. De hal is goed gevuld. Ik schat dat er in totaal zo’n 100 rozenkwekers vertegenwoordigd zijn – je mag wel zeggen het leeuwendeel van de sector. Verder zijn er zo’n 30 noviteiten te melden,” gaat Zuiderwijk verder, “waarvan er een stuk of tien bij Nederlandse rozenkwekers vandaan komen. Dat is leuk, dat de kwekers daar, ondanks het feit dat tijden wel eens beter zijn geweest, toch tijd voor weten te maken.”

Publicatiedatum: