Wouter Duijvesteijn, Beyond Chrysant;

Kwaliteit door de hele keten heen garanderen

Tholen - “Wij beheersen de hele keten en garanderen een vaasleven dat tot een week langer is, dan die van de chrysant uit de conventionele keten.” Dat is de claim die Beyond Chrysanten, een 9 ha. grote chrysantenkweker uit Hoek van Holland, legt. Een gewaagde pretentie, weet ook directeur van het bedrijf Wouter Duijvesteijn, en daarom vroegen wij hem hoe zij dit menen te kunnen waarborgen.


Wouter Duijvesteijn, hier met collega Floor Dekker gefotografeerd op de Trade Fair Aalsmeer enkele weken terug

“Een eerste voorwaarde is dat het product in optimale conditie het bedrijf verlaat. Vervolgens geef je het uit handen, maar hier hebben wij iets voor bedacht. Iedere partij die onze kwekerij verlaat voorzien wij van een indicator, een klimaatsticker. Deze indicator registreert iedere temperatuurafwijking waaraan het op welk moment in de keten dan ook wordt blootgesteld. Door daarnaast nauwkeurig afspraken te maken met onze afnemers en gegevens achter iedere partij met elkaar te delen, is het product van begin tot eind te volgen – en dus te beheersen.”De indicator in kwestie is een label die verkleurd bij afwijkende temperaturen. Aan de indicator, die voorzien is van een uniek nummer, worden gegevens gekoppeld als het moment van oogsten, uit welk vak het afkomstig is en door wie ze geoogst zijn. Daarnaast worden ook product specifieke kenmerken als soort, gewicht, steellengte, kleur en staat waarin het product de kwekerij verlaat, gekoppeld. De klant bij wie de bloemen uiteindelijk terecht komt, heeft inzage in deze gegevens en kan aldus verifiëren of – en zo ja op welk moment, voor welke duur en in welke mate – de partij aan afwijkende omstandigheden heeft blootgestaan.“Misschien wel de belangrijkste factor in het garanderen van kwaliteit is de temperatuur. Je ziet dat men zich hier steeds meer bewust van wordt en dat ook collega-kwekers steeds vaker zelf gaan voorkoelen. Maar alleen daarmee ben je er niet, want als je geen controle hebt op wat er daarna gebeurt, kun je ook de kwaliteit niet garanderen. Wij kunnen dat samen met exporteurs wel en geven daarom zelfs een niet-goed-geld-terug garantie.”
Voor meer informatie:
Beyond Chrysant
Wouter Duijvesteijn
Dwarshaak 36
3151 XB Hoek van Holland
M: +31 (0) 6 48088440
E: wouter@beyondchrysant.nl
www.beyondchrysant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.