Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterclasses over energiezuinige teelt- en kassystemen en LED

Vanuit de glastuinbouwsector is er vraag naar nieuwe low input teeltsystemen, omdat deze teeltsystemen met een lagere input van energie, water, arbeid en gewasbeschermingsmiddelen bijdragen aan een duurzame productie. Maar tegelijkertijd moeten ook gezonde voedselproducten en economisch rendabele sierplanten worden geproduceerd.


foto: Groenkennis

Nieuwe teeltsystemen en geheel nieuwe productievormen zijn belangrijke innovatie elementen. De sector is bezig met energiezuinige kassystemen, Het Nieuwe Telen, energiezuinige teeltstrategieën, energiebesparing door sterk geïsoleerde kassen. Recent is er veel aandacht voor de inzet van LED in groeisturing en productie (Het Nieuwe Belichten) en het telen zonder daglicht.

Daarom zijn er voor het hbo een reeks masterclasses ontwikkeld om nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van energiezuinige teelt- en kassystemen en de inzet van LED in groeisturing en productie door te geven.

Bekijk hier alle masterclasses.

bron: Greenport Aalsmeer
Publicatiedatum: