‘Hollands Glorie’ is overkoepeld thema

Hortensia centraal op Nationale Zomerbloemententoonstelling 2016

Lang hoefde de organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling niet na te denken over het thema voor de 31e editie: ‘Hollands Glorie’. De tentoonstelling valt immers voor een deel samen met Open Monumentendag 2016. Dit betekent, dat de historische Oude Kerk in Naaldwijk, waarvan het oudste deel uit de 13e eeuw dateert, het mooist versierde monument van Nederland zal zijn. ‘Hollands Glorie’ is natuurlijk ook een verwijzing naar de trots van de Nederlandse glastuinbouw: de zomerbloementeelt.Hydrangea, snijhortensia, speelt dit jaar als themabloem een hoofdrol tijdens de tentoonstelling en leent zich uitstekend voor een bijzondere invulling van het thema. Snijhortensia’s maken immers door hun verschijning vaak onderdeel uit van mooie en stijlvol boeketten en zijn door hun veelzijdigheid inspirerend voor iedere bloemsierkunstenaar.

Snijhortensia’s kennen verschillende rijpheidsstadia. Hoe verder de bloemen doorgekleurd zijn, hoe beter de houdbaarheid. Een volgroeide, doorgekleurde bloem die hard en stevig aanvoelt, kan met gemak twee tot drie weken op de vaas staan. Doorgekleurde (classic) hortensia’s zijn daarentegen heel lang houdbaar en eenvoudig te drogen.

De 31e editie van de tentoonstelling vindt plaats van donderdag 8 september tot en met zondag 11 september 2016. Hiermee slaat de tentoonstelling een andere weg in en is er geen koppeling meer met de Naaldwijkse feestweek. Vanaf 2016 is hiermee gekozen voor een vast tijdstip t.w. het tweede weekend van september en de donderdag en vrijdag er voor. De NZBT-keuring vormt ook in 2016 weer de basis van het evenement.

Sponsoring
De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling hoopt in het komende jaar weer te kunnen rekenen op de ondersteuning van de sponsors van de voorgaande edities. Nieuwe sponsors zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

Een terugblik op vorige tentoonstellingen en actuele informatie vindt u op: nzbt.nl.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven