China: Four O Nine verandert tuinbouwkas in een koffiezaak met plantgevels

De vestiging van Four O Nine in Sjanghai heeft een glazen gebouw in Beijing in een koffiezaak veranderd met levende muren om verontreinigde lucht te zuiveren.

Geïnspireerd door het biomenu van het Cafe 27's vormt het team de bestaande structuren om in een 'gezond gebouw' met levende muren en natuurlijk bouwmateriaal. "De voedselkeuze van de klanten van het café vormde de bron van inspiratie," vertelt architect Lukasz Kos. "Het eten wordt ter plekke bereid. We wilden de gewenste gezonde, biologische en veilige levensmiddelen vergroten met een leefbare omgeving. Dus we zorgden dat alles ecologisch verantwoord was," vervolgt hij.

Levende muren worden in de architectuur vaak gebruikt om de lucht te zuiveren in steden met smog, omdat de gewassen koolstofdioxide absorberen, zuurstof produceren en fijnstof filteren uit de lucht. Recentelijk heeft de architect Stefano Boeri ontwerpen onthuld voor een 36 verdiepingen hoge toren met groene gevels in Zwitserland, een voortzetting op het concept "vertical forest" die hij toepaste bij torens in Milaan.

Klik hier voor het volledige artikel op www.dezeen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven