Darthuizer Groep koopt kwekerij Presikhaaf

De Darthuizer Groep uit Leersum heeft de kwekerij van Presikhaaf Bedrijven in Bemmel (gemeente Lingewaard) overgenomen. Met de overname van de moderne kwekerij verruimt Darthuizer de productionele en logistieke mogelijkheden. De kwekerij in het tuinbouwgebied Bergerden beslaat ruim 9 hectare. Darthuizer en Presikhaaf Bedrijven gaan tevens een langjarige samenwerking aan. Darthuizer levert daarmee een bijdrage aan de doelstellingen van de Participatiewet: zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan het werk helpen.


Kwekerij Presikhaaf in Bemmel heet na de overname DartPlant. Op de foto kwekerijmedewerkers met vooraan in het midden Guido Ilsink, algemeen directeur Darthuizer Groep (links) en Guido P.F. van den Boorn, algemeen directeur Presikhaaf Bedrijven a.i. (rechts).

Nieuwe naam
De partijen zijn overeengekomen dat de verantwoordelijkheid van de bedrijfsvoering geheel bij de Darthuizer Groep ligt, en dat Presikhaaf Bedrijven als ‘preferred supplier’ werkzaamheden in opdracht zal uitvoeren voor Darthuizer. Hierdoor behouden alle huidige kwekerijmedewerkers hun werk. Algemeen directeur Guido Ilsink maakte tijdens een informatieve medewerkersbijeenkomst de nieuwe naam van de overgenomen kwekerij in Bemmel bekend: DartPlant.

Samenwerking
Darthuizer richt zich in de samenwerking op de ontwikkeling, (kweek)productie en verkoop van innovatieve oplossingen voor een groene en gezonde leefomgeving. Presikhaaf Bedrijven richt zich op het begeleiden en ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij werk in de tuinbouwsector.

Voor meer informatie:
Darthuizer
Broekweg 3
3956 NE Leersum
T: 0343 - 47 37 77
F: 0343 - 47 38 88
E: info@darthuizer.nl
www.darthuizer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven