proeven bij Kreling

Nog veel haken en ogen aan chrysantenteelt op water

Tijdens de vergadering van de begeleidingscommissie van het telen van chrysanten op water op 24 november is terug gekeken op de afgelopen 3 jaar. Er is veel geoogst en veel kennis opgedaan, maar het project had ook minder positieve kanten.



De zomerteelten waren keer op keer lastig. De hogere ruimte- en watertemperaturen hadden negatieve gevolgen op de kwaliteit van de te oogsten chrysanten. Grote verschillen waren waarneembaar in het assortiment. Daarnaast was de zomerteelt onvoldoende bedrijfszeker.

Bij de teelt van chrysanten op water tot enkele vierkante meters waren er geen noemenswaardige teeltproblemen. Op praktijkschaal, op 600 m2, bleek de teelt tot nu toe niet goed jaarrond mogelijk. Beperkingen, die niet zichtbaar waren op kleine schaal, zorgden op praktijkschaal voor grote problemen die tot nu toe niet zijn op te lossen. Ondanks veel inspanning was de oorzaak niet te achterhalen.

Jan Kreling: “Wij maken een pas op de plaats, stoppen zelf met de proefnemingen, maar de proeffaciliteiten blijven in 2016 beschikbaar voor anderen.” Indien andere onderzoekspartijen gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen zij contact opnemen met Jan Kreling.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.