Juan Carlos Cevallos, Galapagos Flores:

"Valentijn in het weekend moet geen probleem zijn voor onze verkoop"

Kwekers maken zich zorgen over Valentijnsdag omdat deze in 2016 op een zondag valt. Rozenteler Juan Carlos Cevallos van Galapagos Flores is echter niet bezorgd. "Uit ervaring weten wij dat de bloemenverkoop voor de groothandel en de bloemisterijen degene zijn die het ergst worden getroffen. Wij leveren voornamelijk aan supermarkten, dus verwachten wij geen daling in de verkoop. Zelfs niet op zondag.”


Juan Carlos Cevallos van Ecuador op de IFTF in Vijfhuizen.

Geen daling in bloemenverkoop in supermarkten
De bloemen verkoop is vaak lager wanneer Valentijn in het weekend valt. Dit geldt naar eigen zeggen niet voor Galapagos Flores, omdat ze voornamelijk aan supermarkten leveren. "Wij zitten al meer dan 30 jaar in de bloemen business, dus we hebben al verschillende Valentijnsdagen in het weekend meegemaakt. Natuurlijk, historisch gezien, is de totale verkoop van bloemen op Valentijnsdag dan lager. Dit geldt echter voornamelijk voor supermarkten en bloemisterijen. Wij hebben nog nooit een daling in de verkoop meegemaakt." Volgens hem valt de bloemenverkoop in supermarkten zelfs hoger uit omdat het meestal gaat om impuls aankopen. "Geliefden hebben meestal een event gepland in het weekend om Valentijn te vieren. Dus wanneer ze een supermarkt bezoeken voordat ze uitgaan, kopen zij impulsief een bos bloemen," aldus Cevallos.

Dure boeketten om indruk te maken

Volgens Cevalos worden bloemstukken voor Valentijnsdag niet alleen gekocht van uit gevoelens voor de geliefde maar ook om indruk te maken op de mensen in hun omgeving. "Vaak kopen mensen dure bloemstukken van een bloemisterij om indruk te maken op collega’s en vrienden van hun geliefde. Omdat Valentijnsdag in 2016 op een zondag valt zullen er geen collega’s en vrienden in de buurt zijn. Volgens Cevallos maakt dit, gecombineerd met het feit dat veel geliefden meer geld uitgeven om uit te gaan in het weekend, dat een bos rozen van de supermarkt volstaat."

Galapagos Flores

Galapagos Flores teelt 80 rozen variëteiten in 8 ha kas in de regio Tabacundo in Ecuador. De bloemen worden geleverd aan meer dan 15 landen wereldwijd. "Onze verkoop gaat voor 50% naar de Europese markt, 30% naar de Amerikaanse markt, en 20% naar de Russische en Oekrainse markt,” vertelt Cevallos.

Voor meer informatie:
Galapagos Flores
Juan Carlos Cevallos
Email: jccevallos@galapagosflores.com
www.galapagosflores.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven