Horti Experience Center geopend in Bleiswijk

Op 30 november opende voorzitter van het Techniekpact Doekle Terpstra officieel het CIV T&U Meetingpoint Bleiswijk. Hij overhandigde formeel het CIV-Meetingpoint bordembleem aan Ted Duijvestijn, voorzitter Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Oostland, Marc Grootscholten van GreenQ/DLV, Cees de Jong van Edudelta/Melanchthon en Rick van Dam van Lentiz onderwijsgroep. Naast Doekle Terpstra sprak de Lansingerlandse wethouder Albert Abee over de economische ontwikkelingen en de ambities met Bleizo.

Het Horti Experience Center (HEC) is het Meetingpoint van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIV T&U) in Bleiswijk. Het is onderdeel van een grotere campus met bedrijven als GreenQ/DLV, Hogeschool Inholland en het toegepaste onderzoek van WUR Glastuinbouw. Hiermee is het een ontmoetingsplaats voor bedrijven, hun medewerkers, studenten, docenten en onderzoekers in de regio.

Intensieve samenwerking onderwijs en bedrijfsleven
Een Meetingpoint is een locatie waar het bedrijfsleven en onderwijs intensief samenwerken. Studenten, docenten, praktijkbegeleiders, specialisten en ondernemers komen er samen voor kennisoverdracht, onderzoek en innovatievraagstukken. In deze samenwerking wordt de ontwikkeling van beroepscompetenties dichtbij bedrijven in de regio mogelijk gemaakt.
 
Internationale uitdaging
Aad van den Berg, directeur GreenQ/DLV Plant: "De Nederlandse tuinbouw en zeker de glastuinbouw is een sterke internationale sector. Willen we dat zo houden dan zijn goed opgeleide mensen, die kunnen werken in die internationale omgeving, hard nodig. Wil je die mensen goed opleiden dan moet dat dicht bij de praktijk gebeuren en moeten bedrijven en onderzoekers met deze nieuwe talenten aan de slag. Daar hebben we dit Meetingpoint samen met Lentiz onderwijsgroep en Edudelta voor".
 
Projecten voor ondernemers en studenten
Deze intensieve samenwerking tussen bedrijven en onderwijs leidt tot andere manieren van leren. Mbo-studente Denise Huyskes: "Een van de innovatieve studentenprojecten waar we hier aan gewerkt hebben is het project 'De Zilte Tomaat'. Grote delen van de wereld hebben vaak alleen zout water. We hebben uitgeprobeerd of we tomaten konden telen op zout water. Het grappige is dat de tomaat juist heel zoet smaakt als hij op zout water wordt geteeld. Op deze manier kunnen we misschien een positieve bijdrage leveren aan de oplossen van het wereld voedselprobleem."

Voor meer informatie:
Greenport Horti Campus
Schiedamsedijk 114
3134 KK Vlaardingen
www.civtu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven