155 miljoen

Incotec overgenomen door Croda

Het Britse bedrijf Croda neemt zaadverbeteraar Incotec over. Croda telt 155 miljoen euro neer voor het bedrijf. De bedrijven laten weten dat Incotec haar onafhankelijke identiteit zal behouden.

Bij Incotec werken meer dan 500 mensen, verdeeld over 13 landen en 12 productielocaties. Het bedrijf helpt telers wereldwijd met het verbeteren van de oogst. Incotec werd opgericht in 1968 als onderdeel van zaadbedrijf Royal Sluis. Later werd het bedrijf zelfstandig. Croda is actief in de speciality chemicals. Het bedrijf is opgericht in 1925 en heeft nu 3600 werknemers in 30 landen.

Incotec begon eerder dit jaar met een zoektocht naar een nieuwe partner, vertelt Chief Executive Douwe Zijp en het bedrijf is blij deze gevonden te hebben. "Met Croda kunnen we onze onafhankelijke positie in de zaadwereld behouden en ze kunnen ons helpen in onze verdere ontwikkeling."

Ook Steve Foots, Chief Executive van Croda, is in zijn nopjes met de aankoop. "Incotec is een zeldzame troef in een hoogwaardige en snelgroeiende nichemarkt", vindt hij. "Samen met ons eigen Crop Care bedrijf vormt Incotec een sterk en uniek platform voor toekomstige groei."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.