Hans Verboom, Kwekerij Verboom

'Goede marktpositie behouden kan niet zonder samenwerking'

'Samenwerking loopt al als een rode draad door ons bedrijf met klanten en leveranciers', vertelt Hans Verboom uit Zevenhuizen. Met zijn zijn bedrijf Kwekerij Verboom ontwikkelt, produceert en verkoopt hij Helleborus en produceert onder licentie.
 


Kwekerij Verboom investeerde zo'n 15 jaar in de ontwikkeling van het eigen product: de Verboom Beauty. Het is een een exclusief product voor een specifieke markt. "We willen ons blijven ontwikkelen."

Het bedrijf heeft een zeer gunstige logistieke en klimatologische ligging. De toekomstige gebiedsontwikkeling van de Zuidplaspolder is echter een blokkade. De aangrenzende gronden zijn momenteel in gebruik als landbouwgebied en in eigendom van de Grondbank.

Aankoop van gronden en uitbreiding is vanwege de toekomstplannen niet mogelijk. Verhuizing van het bedrijf en de verkoop van zijn huidige bedrijf is financieel onaantrekkelijk door de onzekerheid en beperkingen die de huidige bedrijfslocatie kent.

Samenwerken

Het is voor de toekomst van Kwekerij Verboom dan ook belangrijk dat overheden, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken. "Daarom vind ik Greenport Westland-Oostland een belangrijk collectief: de belangen van veel partijen komen daar op een professionele manier samen. En door die samenwerking zijn kennis, advies en opleidingen op een hoog niveau te borgen. Zo ontstaat efficiƫnte slagkracht."

"Juist door een goede samenwerking met klanten en leveranciers ontstaat er een wederzijdse gunfactor. Daardoor krijgen uitdagingen en dromen realistisch vorm."


bron: Greenport Westland-Oostland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven