tot en met 2 december

Inschrijving kwaliteitscompetitie poinsettia verlengd

Wie benieuwd is naar de houdbaarheid van zijn of haar poinsettia’s, kan meedoen aan de kwaliteitscompetitie. De planten ondergaan een transportsimulatie en het testresultaat geeft een indicatie van de houdbaarheid.In eerdere berichtgeving over de kwaliteitscompetitie is vermeld dat de planten kunnen worden ingezonden tot en met 25 november. Om zoveel mogelijk bedrijven in staat te stellen planten in te zenden is besloten de inzendtermijn een week te verlengen. De uiterste aanleverdatum is nu dus woensdag 2 december.

Prijzen
Aan de teler van de best houdbare poinsettia’s wordt op donderdag 21 januari 2016 de Kwaliteitsaward 2015 uitgereikt. Alle resultaten van alle testen samen, leveren een hoop informatie op over welke rassen goed scoren en welke minder goed. Dit moet uiteindelijk leiden tot goede rassen waardoor meer consumenten poinsettia’s willen kopen.

Tijdens de bijeenkomst in januari wordt ook een Award uitgereikt voor de beste Noviteit 2015. Deze is dit seizoen gebaseerd op de opkweek op één praktijkbedrijf, in verband met problemen op het andere opkweekbedrijf waardoor de teelt teveel vertraagd is.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.