Milieuvriendelijke rozen bij Minaye in Ethiopië

In de prachtige omgeving, nabij de stad Debrezeit (Bishoftoo), te Ethiopië ligt de kwekerij van Minaye Roses. De hoogte van 1950 meter boven zeeniveau en het uitstekende klimaat, maakt deze locatie zeer geschikt voor het kweken van middelgrootbloemige rozen. De kwekerij van 15 hectare is omgeven door de vele karakteristieke accacia’s die Minaye Roses grotendeels zelf heeft aangeplant.Milieuvriendelijke kwekerij
Minaye Roses bestaat sinds 2004 en heeft zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een specialist in de productie en export van kwaliteitsrozen. Milieuvriendelijkheid staat naast kwaliteit bovenaan voor Minaye Roses. De goede zorg voor zowel de 450 medewerkers als voor milieu en omgeving zijn belangrijk. Voor een milieuvriendelijke productie maakt Minaye gebruik van de modernste technieken zoals:
  • Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van plagen en ziektes
  • Organische meststoffen
  • Organische C-klasse bestrijdingsmiddelen
  • Productie van compost van groenafval
  • Recycling van water en afval
Daarnaast plantte Minaye wel duizenden bomen op de kwekerij en in omgeving.

Certificering
Diverse organisaties erkennen ook de inspanningen van Minaye in de zorg voor milieu en omgeving. Minaye Roses heeft de certificaten: MPS-SQ, MPS-ABC en Fair Flowers Fair Plants.Bloemenverwerking
Voor de verwerking en verkoop van de rozen heeft Minaye Roses gekozen om samen te werken met het bloemenverwerkingsbedrijf Amflora. Amflora is onderdeel van Rosa Plaza, Rosa Plaza is weer onderdeel van AQ Roses welke ook een Preferred Supplier van FleuraMetz is. Amflor zorgt voor de verwerking van de bloemen, vaasleventesten, productcontroles en advisering. Daarnaast verkopen zij de door Minaye Roses geproduceerde rozen.

Assortiment
Het huidige assortiment van Minaye Roses bestaat uit middelgrootbloemige rozen: Athena, Espana, Candlelight, Dreamland, Furiosa, High Society, Lovely Jewel Moonwalk, Royal Jewel, Sanaa, Tucan, Upper Class en ook diverse mixbossen.

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven