Veiling Rhein-Maas herziet tarieven en reglement

Veiling Rhein-Maas heeft de wijzigingen bekendgemaakt in het Veilingreglement, de "allgemeine Bedingungen für Verpackung und Ladungsträger", alsook de vanaf 2016 geldende aanvoerders- en klantentarieven.De meeste aanvoer- en klantentarieven zullen voor 2016 niet wijzigen.

Voor klanten zullen vanaf 1 januari 2016 de voor Veiling Rhein-Maas ontstane kosten voor het betalingssysteem met pinpas aan klanten worden berekend:
  • Betaling met buitenlandse pinpas (Maestro): 1,18% van rekeningsbedrag
  • Betaling met Duitse pinpas (EC Cash): 0,25% van rekeningsbedrag.
Daarnaast zijn tarieven voor kluisjes in het tarievenoverzicht opgenomen.

Voor de aanvoerders geschiedt een verlaging van de partijkosten voor snijbloemen van € 2,95 naar € 2,45 per partij. Er zullen voortaan maximaal 5 partijen per ladingdrager worden berekend. De ladingdragerskosten voor stapelwagens worden van € 5,95 naar € 6,95 verhoogd.

Met deze wijzigingen wordt een kostenontlasting voor aanvoerders van kleine partijen snijbloemen alsook nicheproducten bereikt en Veiling Rhein-Maas hoopt op deze manier op een positief effect op de assortimentsbreedte van snijbloemen op de veilingklok.

Voor contractzenders C worden de klokservicekosten van 5,5% naar 7,5% verhoogd, conform de bedrijfspolitiek van de beide moederorganisaties Landgard en FloraHolland.

Klik hier voor meer informatie over de wijzigingen

Voor meer informatie:
Veiling Rhein-Maas
info@veilingrheinmaas.com
www.veilingrheinmaas.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven