Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klanten rijden om voor planten uit Michigan

Nick Zimmer is eigenaar van Willow Greenhouse, een sierteeltbedrijf in Northville, Michigan. Hij teelt een breed scala aan één- en meerjarige planten in een bijna 1.000 m² grote serre en verkoopt rechtstreeks aan eindklanten. “Klanten rijden 50 kilometer en verder, om planten bij mij te kopen” zegt Nick. “Ze weten natuurlijk dat ze uitstekende kwaliteit krijgen, maar wat klanten vooral aantrekt is dat we consequent biologische bestrijding toepassen bij onze teelt. Klanten vinden het erg belangrijk om een plant mee naar huis te nemen die vrij is van chemische middelen. Een zakje met roofmijten in de plant, dat is biologische bestrijding in actie. Het is een onderdeel van de meerwaarde die onze klanten krijgen wanneer ze sierplanten kopen bij Willow Greenhouse.”



Voordat Nick twee jaar geleden met zijn eigen bedrijf begon, was hij hoofdteler bij een andere teler in New Jersey. Daar maakte hij voor het eerst kennis met biologische bestrijding via zijn Biobest vertegenwoordiger. Nadat hij naar Michigan verhuisde, startte hij onmiddellijk een samenwerking met Veronica Cervantes, Biobest consultant in het Midwesten van de Verenigde Staten. “Ik was meteen onder de indruk van het superieure resultaat van biologische plaagbestrijding in vergelijking met chemie”, zegt Nick. “Ik heb ook geleerd dat het belangrijk is om er helemaal voor te gaan: biologische bestrijding werkt het beste als je volledig biologisch gaat. Voor mij betekent dat letterlijk geen druppel sproeien. Hoe ik daartoe ben gekomen? Ik heb Veronica volledige toegang gegeven tot mijn productieplan. Zij heeft mij geholpen om een sterke strategie op te zetten met het brede scala aan biologische bestrijdingsmiddelen van Biobest, inclusief het gebruik van bladluis-bankerplanten, minizakjes en de voedingssupplementen Nutrimite en Nutrimac om de nuttigen te helpen vestigen en in stand te houden voordat de plaag zijn intrede doet. Vooral haar advies bij de monitoring van de plagen en het uitzetten van de nuttige was erg belangrijk. De biologische bestrijdingsstrategieën die ze voorstelt zijn zeer robuust en staan garant voor een goede werking.”

Minizakjes
“Mijn klanten zijn altijd nieuwsgierig naar de minizakjes die in hun plantenbakken zitten. Vaak denken ze dat het een soort meststof is. Dit is het ideale aanknopingspunt om met hen in gesprek te gaan over onze biologische bestrijding. Het maakt ons aanbod echt verschillend en uniek ten opzichte van tuincentra van grote ketens. Dit jaar heb ik bordjes en vergrootglazen bij mijn bankerplanten geplaatst zodat klanten de biologische bestrijders zelf in actie kunnen zien. Ik wil nog meer educatief materiaal beschikbaar stellen. Daarnaast bekijk ik met Biobest de mogelijkheid om pakketten met biologische bestrijdingsmiddelen aan mijn klanten aan te bieden. Ik weet zeker dat ze geïnteresseerd zijn om de biologische bestrijding te kunnen verder zetten bij hun thuis of in hun tuin. Het is altijd leuk om onze kennis over nuttigen te delen met onze klanten, maar ik zou ook heel graag mijn successen kunnen delen met andere telers om hen aan te moedigen biologische bestrijding te proberen. Voor ons is het in ieder geval een zeer positieve ervaring geweest.”

Nick vervolgt: “Directe verkoop aan eindklanten en biologische bestrijding werken zeer goed samen voor mij. Ik vind het belangrijk dat door het gebruik van natuurlijke vijanden onze klanten en medewerkers kunnen profiteren van een omgeving zonder pesticiden waar ze veilig kunnen rondlopen. Ik hoef me bovendien geen zorgen te maken over herbetredingstermijnen, wat erg belangrijk is voor een detailhandel. Mijn zaak draait goed en ik ben van plan om nog verder uit te breiden. Binnenkort begin ik bijvoorbeeld met groentezaailingen.”

Bij het inkopen van nieuw teeltmateriaal probeert Nick steeds informatie te krijgen over de behandelingen die de telers hebben toegepast. Dat blijkt vaak moeilijk te zijn. “Ik wil er graag zeker van zijn dat het teeltmateriaal waarmee ik begin niet chemisch behandeld is en vanaf het begin vrij is van agressieve chemische middelen voor mijn nuttigen. Op dit gebied is er nog veel ruimte voor verbetering. Maar ondertussen behandel ik mijn stekken bij aankomst door ze onder te dompelen in een mix van nematoden en beschermingsmiddelen. Dat verzekert me van een goede start vanaf het begin van de groeicyclus, een volledige biologische bestrijdingsstrategie en een succesvol verkoopseizoen.”

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
Email: info@biobest.be

Publicatiedatum: