Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NLG Holland organiseert workshopreeks over duurzame teelt

In december 2015 en januari 2016 geeft de onlangs opgerichte coöperatie Natural Living and Growth (NLG Holland) workshop over duurzame landbouw. De workshop is verspreid over vier middagen en vindt plaats in BolleNoord in ’t Zand. NLG Holland is voortgekomen uit het praktijknetwerk Natuurlijk Leven, Natuurlijk Telen.

Doelstelling van de workshop is om agrariërs uit de omgeving te informeren over duurzame vormen van landbouw aan de hand van met name praktijkvoorbeelden. In december draait het om de relatie tussen bodem, teelt en teler. Michel Rietveld, mede-oprichter van de Kraaybekerhof Academie voor aarde, voeding en gezondheid, informeert en praat met u over de voor- en nadelen van duurzame teelt. Aansluitend spreekt Ivo Haenen, oud-student aan de Warmonderhof in BolleNoord, over zijn praktijkervaringen met onder meer de stadslandbouw in Rotterdam.

In januari 2016 staan de middagen in het teken van plantgezondheid, bodemgesteldheid, compostbewerking, voeding en bodem. Tevens worden niet kerende grondbewerking en theorie voor de praktijk behandeld. Daarnaast komen ook het telen van biologische groente uit de volle grond en duurzame en biologische bollenteelt aan de orde.

Uitgangspunt van NLG Holland is om met minder chemie gezondere bollen en gewassen te telen, met respect voor bodem en omgeving. Op deze manier wordt toegewerkt naar bollen- en gewassenteelt 4.0. Het praktijknetwerk doet sinds 2012 praktisch en theoretisch onderzoek naar de inzet van duurzame landbouw.

De aangeboden theorie en praktijk zijn voor de hele agrarische sector interessant. Ook niet-agrariërs zijn van harte welkom. De vier middagen durende workshop kost 295 euro (exclusief btw). Data en tijd: 16 december 2015, 12 januari, 19 januari en 26 januari 2016 van 13.30 – 16.15 uur (aansluitend gelegenheid tot napraten tot 17.00 uur). Het volledige programma wordt u op verzoek per e-mail toegezonden. Aanmelden via workshopnlgholland@ziggo.nl
Publicatiedatum: