Prijs voor beste foto Zomerbloemententoonstelling

Een grote groep amateurfotografen heeft ook dit jaar gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling om mee te doen aan de fotowedstrijd. De bedoeling was om het thema ‘Meesterwerk’ op creatieve wijze in beeld te brengen. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Licht, maar ook het vinden van de juiste compositie spelen hierbij een rol. Het aantal inzendingen was hoger dan in voorgaande jaren en maakte het kiezen van de winnaar door de jury niet eenvoudig. Uit vijftien genomineerde foto’s heeft de jury uiteindelijk de drie winnende foto’s gekozen.


De winnende foto van Marcel Batist

Uitslag en het juryrapport
Op de eerste plaats is de inzending geëindigd van Marcel Batist uit Naaldwijk. De winnende foto is een kraakheldere foto, die een meesterwerk op zich is: een originele compositie waarin het thema, de themabloem en de Oude kerk zijn samengesmolten.

De tweede prijs is voor Arina Keijzer uit De Lier. Het is een mooie aansprekende compositie, waarbij een van de blikvangers van deze editie -de vijver van Monet - mooi in beeld is gebracht.

De foto, die een derde plaats heeft verdiend, is gemaakt door Arnold Knoppert uit Naaldwijk. Mooi sfeerplaatje van een meesterlijk stilleven in de tentoonstelling.

Prijsuitreiking
De prijzen zijn uitgereikt tijdens een bijeenkomst op vrijdagavond 20 november, die speciaal georganiseerd is voor de vele vrijwilligers van de Nationale Zomerbloemententoonstelling. De uitslag en ingestuurde foto’s zijn te vinden op www.nzbt.nl.

31e editie - 2016
De Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt volgend jaar plaats van donderdag 8 t/m zondag 11 september 2016. Deze tentoonstelling is in tegenstelling tot voorgaande jaren losgekoppeld van de Naaldwijkse feestweek.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven