Holstein Flowers

"Tachtig procent van ons assortiment komt uit eigen veredeling"

Holstein Flowers, al meer dan vier decennia kweker en veredelaar in de gerberateelt, is een familiebedrijf met aan het hoofd vier broers: Leo, Willem, Tom, Mathieu én de twee zonen van Leo: Hans en Paul.

Holstein Flowers heeft een breed assortiment met daarin de hardlopers, maar ook specialties: een unieke mix. “Op het moment hebben we zo’n tachtig rassen beschikbaar. We telen marktgericht, gefocust op een betere houdbaarheid, andere kleuren of kleurencombinaties of een aparte bloemvorm. Maar het zijn altijd soorten die iets toevoegen aan het assortiment”.Selectie en veredeling
De ‘Holsteiners’ zijn allemaal doorgegroeid in datgene waar ze goed in zijn. Zo is ook de selectie en veredeling bij het bedrijf enorm ontwikkeld. “Tachtig procent van ons assortiment komt uit eigen selectie en veredeling. Daardoor kennen we de eigenschappen van onze rassen als geen ander”. Holstein Flowers beschikt over een eigen laboratorium en testruimte. Doordat ze de onderzoeksfaciliteiten in eigen huis houden, kan snel worden ingespeeld op vragen uit de markt. “In ons laboratorium vermeerderen we onze planten. In de testruimte controleren we of nieuwe en bestaande rassen aan onze hoge eisen op het gebied van sierwaarde en houdbaarheid voldoen. Ook controleren en sturen we hier het hele traject van nieuwe kruising tot aan de bloemist.”

Toekomst
Sinds januari 2015 is Holstein Flowers Preferred Supplier van FleuraMetz. Zo kan er nog meer uit de samenwerking gehaald worden. “We doen al zoveel jaren zaken met FleuraMetz en weten van elkaar hoe en wat. Samen maken we sterke keuzes waar we de toekomst mee in kunnen gaan.”

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.