Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sint brengt lente in parkbos Natuurmonumenten

Kinderen van groep 5 en 6 van de Sint Bonifatiusschool uit Haarzuilens planten de eerste 3.000 van in totaal 180.000 bloembollen, die in het nieuwe Parkbos de Haar zijn uitgestrooid. Daarbij krijgen ze praktische aanwijzingen en hulp van Sinterklaas die sinds afgelopen weekend weer in het land is. Eerder op de ochtend hebben de kinderen ook een bloembollenles gehad op school. De bloembollen zijn door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) aangeboden aan Natuurmonumenten die het parkbos ontwikkelt.



Heembollen
Speciaal voor het nieuwe parkbos is gekozen voor een mengsel van zogenoemde heembollen waaronder boshyacinten, sneeuwklokjes, boerenkrokussen, dichtersnarcissen en bostulpen. De heembollen komen elk voorjaar automatisch weer tot bloei. Doordat de gemengde bloembollenmix willekeurig is uitgestrooid, ontstaat er vanaf het vroege voorjaar een kleurrijk tapijt van lentebloeiers. KAVB-directeur Prisca Kleijn: “Met de bloembollen willen we als KAVB een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in het nieuwe natuurgebied. De lentebloeiers hebben behalve sierwaarde ook een hoge nectarproductie en zijn extra aantrekkelijk voor honingbijen, hommels en vlinders.”



Natuurmonumenten
Natuurmonumenten ontwikkelt op landgoed Haarzuilens een natuur- en recreatiegebied voor de nieuwe woonwijk Leidsche Rijn. Het Parkbos de Haar van 70 hectare met 70.000 nieuwe bomen is een belangrijk onderdeel van dit nieuwe natuurgebied met onder meer wandelpaden, fietsroutes, een centrale vijver met rododendroneiland, speelplekken en ligweides. Tim Kreetz, boswachter van Natuurmonumenten: “Het bos begint steeds meer vorm te krijgen en in de komende weken planten we de overige 177.000 bloembollen. Wanneer in het voorjaar de nieuwe bomen nog moeten uitlopen, zorgen de lentebloeiers al voor kleur.” Komend voorjaar wordt het bos opengesteld voor het publiek. De bloeiende bloembollen zorgen dan voor een extra feestelijk welkom.
Publicatiedatum: