J.A. Borst wint Kwaliteitscompetitie Tulp 2015

J.A. Borst bv uit Obdam heeft dit jaar de Kwaliteitscompetitie Tulp van FloraHolland gewonnen. De aanvoerder kwam bij steekproeven het beste uit de bus waar het de sierwaarde en houdbaarheid betrof.

De Kwaliteitscompetitie Tulp is voortgekomen uit de tulpentesten die wekelijks in Rijnsburg plaatsvonden. Later is hier een competitie van gemaakt, waarvoor afgelopen broeiseizoen maar liefst 120 bedrijven zich inschreven. De prijsuitreiking heeft 10 november plaatsgevonden. Winnaar J.A. Borst werd op de voet gevolgd door: 2. VOF Dolf de Wit en Zn uit Heemskerk, 3. Christian Schilder uit Limmen, 4. J.A. Salman uit Noordwijk en 5. Triflor uit Nieuwe Niedorp.

Uit de kwaliteitscompetitie kan opgemerkt worden dat de houdbaarheid van de tulp zich afgelopen jaren positief heeft ontwikkeld. Van een gemiddelde houdbaarheid (na een transportsimulatie conform vbn-specificaties) van 7,0 dagen in 2008 naar 8,3 dagen in 2015. Een record. In december zal gestart worden met editie 2016.

Bron: Bloembollenvisie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.