26.000 m2 grond aangekocht voor bouw Greenport Horti Campus

Maandag 9 november 2015 is de voorlopige overeenkomst ondertekend voor de aankoop van in totaal 26.000 m2 grond door partners van Greenport Horti Campus (GHC) en FloraHolland.


Ondertekening van de voorovereenkomst

Op deze grond gaat binnenkort gestart worden met de bouw van de Greenport Horti Campus. Onder toeziend oog van Theo Duijvestijn, Wethouder gemeente Westland, en verschillende GHC-partners werd de overeenkomst bekrachtigd. Een belangrijke mijlpaal op de weg naar realisatie. De GHC wordt gerealiseerd op het voormalig FloraHolland-terrein in Honselersdijk.

Op maandag 19 oktober zijn de eerste bouwvoorbereidingen van start gegaan. Namelijk de ‘voorbelasting’ van de weginfrastructuur tussen de rotonde Veilingroute en de uit te geven percelen GHC.

GHC wordt het toekomstige centrum voor onderzoek, innovatie en onderwijs voor de glastuinbouw. De Campus zal ontwikkeld worden op het braakliggende terrein tegenover de bloemenveiling. Als eerste zal de campus gebouwd worden. Het plan is om later verder uit te breiden met ruimtes voor aanvullende bedrijvigheid.

Bereikbaarheid
Ook Provincie Zuid-Holland maakt concrete vorderingen in de besluitvorming voor de verbreding van de Veilingroute tussen de Middel Broekweg en de aansluiting Verlengde Veilingroute, inclusief de realisatie van de vierde tak op de rotonde TPW voor het verkeer van de Campus.

AAB NL werkt in opdracht van Stichting GFFX, GFFX Exploitatie BV en Demokwekerij Westland om samen met de verschillende participanten het expositiegebouw te ontwerpen en uit te werken. Daarnaast ontwerpt AAB NL samen met Demokwekerij Westland de onderzoeksfaciliteiten.

bron: AAB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven