Zing Yeo, Waridi Farms:

Kant-en-klaar boeket: een gewild en uitdagend niche product

Kant-en-klaar boeketten zijn voor kwekers lastig te maken. "Er is een grote vraag naar, maar het moet correct worden gedaan," zegt Zing van Waridi Farm, een 15 ha grote Keniaanse kwekerij, die 3 jaar geleden startte met het leveren van kant-en-klaar boeketten.


Zing Yeo op de IFTF in Vijfhuizen.

Verse bloemen
Volgens Zing is het grote voordeel van het leveren van kant-en-klaar boeketten dat de klant versere bloemen krijgt. "De bloemen hoeven niet eerst uitgepakt en opgemaakt te worden. Onze kant-en-klaar eersteklas boeketten kunnen na aankomst direct verkocht worden." Drie jaar geleden startte Waridi Farm met het leveren van boeketten aan de Europese supermarkten en bloemisten. Gedurende die tijd steeg de vraag naar eigen zeggen enorm. "Momenteel exporteren wij 20.000 boeketten per week,” aldus Zing.

Niet makkelijk
Het is belangrijk dat het verpakken van de boeketten juist gebeurt. "Al onze boeketten worden met de hand gedraaid en speciaal verpakt. De boeketten nemen weinig ruimte in tijdens transport en zijn zo verpakt dat de kans op schade klein is," legt Zing uit.

Expanderende markten
Waridi Farm kweekt ongeveer 80 variëteiten rozen, trosrozen en clustar rozen van Interplant Roses in hun kas in Kenia. Momenteel leveren zij hun kant-en-klaar boeketten alleen in Europa, maar er zijn kansen om de markt uit te breiden naar nieuwe landen. "Wij leveren ook 'gewone' bossen. Deze worden geëxporteerd naar 25 landen. In Australië en Rusland bijvoorbeeld zien we een grote vraag naar clustar rozen en stijgt ons export volume. Interessant is dat deze bloemen vaak worden gebruikt voor bruidsboeketten. Daarom verwachten wij dat deze landen in de toekomst een toenemende markt zullen zijn voor onze kant-en-klaar boeketten. "

Voor meer informatie
Waridi Farm
Zing Yeo
Email: yszing@gmail.com
www.waridifarm.com
Instagram: Waridi_Ltd
Facebook: https://www.facebook.com/waridistarline/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven