Sandra Munster;

Jaarlijks 4.000-5.000 bij Tulpenexcursie Kwekerij Siem Munster

De Tulpenexcursie bij Kwekerij Siem Munster aan de Wierweg 7 in Slootdorp trekt vele internationale groepen naar de Wieringermeerpolder. Jaarlijks leidt Sandra Munster 4.000-5.000 gasten per seizoen rond bij de Tulpenexcursie. Daarnaast ontvangt Sandra Munster nog zo’n 4.000 bezoekers tijdens de Boerenversmarkt.

Sandra Munster legt uit: “De Keukenhof is natuurlijk alleen tijdens het seizoen geopend. Niet een molen of een klomp maar de tulp is het symbool van Nederland. De toerist kan de tulp normaal alleen zien als de Keukenhof open is. Wij hebben bloemen vanaf Kerst. Dus ik dacht, daar kunnen we iets mee doen.”

Mede dankzij subsidie van de Provincie en Europa kon de familie Munster een echte Tulpenexcursie op de kaart zetten. “De groepen zijn iedere keer verschillend. De ene keer zijn het Koreanen, dan weer een groep cliënten van de dagbesteding, een groep vrouwen of de Rotaryclub. Dat maakt het juist zo afwisselend. Ik probeer het altijd wel zo persoonlijk mogelijk te maken. Toegespitst op de bezoekers.”
 
Duurzaamheid staat bij Munster hoog in het vaandel. Munster: “Desgewenst informeren we de mensen over de werking van onze zonne-energie centrale met 1.500 panelen waar we maar liefst 350.000 kW pehttp://tulpenexcursie.nl/r jaar opwekken.”
 
Sandra Munster biedt met de Tulpenexcursie de mogelijkheid om het tulpenverwerkingsproces te zien wanneer de bloembollenvelden buiten (nog) niet in bloei staan. De gasten worden rondgeleid door kassen, koelcellen en verwerkingsruimte waar zo’n 15.000 tulpen per uur volautomatisch m.b.v. röntgentechnologie in bossen worden verwerkt. In de kas staan meer dan 1.000.000 tulpen, in de verschillende groeistadia, in vele soorten en kleuren: "Geel, rood, roze, wit, gevlamd. Elke week weer nieuwe rassen. Hier krijgen we nooit genoeg van. Daarom zijn wij de eerste tulpenkas in Nederland, die haar deuren open zet voor groepen op vakantie of gezelschappen die een dagje weg zijn."
 
Meer informatie vind je op de website: www.tulpenexcursie.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven