Gevolgen voor handel na aanslagen Parijs beperkt

Tholen - Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag hebben diverse landen grenscontroles opgeschaald. De handel in bloemen en planten merkt hier tot nog toe weinig van. "De vaste porties en geplaatste bestelling zijn gisteren allemaal gewoon geleverd. Over prijzen, veranderingen in het koopgedrag van de consument of vertragingen aan de grens is ook weinig nieuws te melden. Onze chauffeurs hebben aan de grens wel even moeten wachten, maar dat was in de meeste gevallen een uurtje. Vervelend natuurlijk, maar niet onoverkomelijk."

Dat vertelt John Westerlaken van Hollandirect, exporteur van bloemen en planten. Klanten zijn vooral aangeslagen, merkt hij. Misschien dat in de loop van de week gevolgen merkbaar zullen zijn, ook omdat de Franse consument, opvallend genoeg meer dan de Nederlandse, zich door externe omstandigheden in zijn koopgedrag zou laten beïnvloeden.

Grenscontroles
TLN adviseert haar leden rekening te houden met vertragingen en extra inspecties aan de grensovergangen met Frankrijk. Qua reis- en transportadvies volgt TLN de lijn van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het reisadvies voor Frankrijk is op dit moment niet gewijzigd en dus is er geen reden om transporten om te boeken of te annuleren.

Reisadviezen via app
Wél beveelt TLN aan extra waakzaam te zijn in Frankrijk en in het bijzonder bij transporten in de omgeving van Parijs. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een app voor de smartphone, die reisadviezen geeft (BZ Reisadvies). Deze kan behulpzaam zijn voor chauffeurs bij het checken van de actuele situatie in Frankrijk. Ook bevat de app belangrijke telefoonnummers in geval van twijfel of onraad. TLN volgt de situatie in Frankrijk op de voet en roept haar leden op om ervaringen en incidenten de komende dagen te melden via internationaal@tln.nl of 088-4567567.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven