Nieuwkomers en vertrouwde namen bij TBR Venray 2015

Tuinbouw Relatiedagen Venray 2015 staat voor de deur. Op 24, 25 en 26 november presenteren bijna 200 exposanten hun product- en dienstoplossingen aan telers en kwekers uit ZuidOost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden. Op de beursvloer in Evenementenhal kunnen bezoekers netwerken met exposanten uit binnen- en buitenland, vinden zij productinnovaties in de tuinbouwsector en kunnen zij deelnemen aan seminars.Bezoekers ontmoeten tijdens de beurs bestaande relaties, maar maken ook kennis met product- en dienstinnovaties van exposanten. Bayer CropScience Vegetable Seeds presenteert vijf nieuwe rassen voor hightech tomatenteelt. De Jiffy Group introduceert een nieuwe plug voor de opkweek van phalaenopsisplanten en Van Der Ende Groep een roermenger voor mengbakken tot 2m3 inhoud. Daarnaast vinden bezoekers nieuwkomers op de vloer. Een voorbeeld hiervan is het jonge bedrijf 30MHz, dat zich focust op sensortechnologie.

Ook het aandeel Duitse exposanten is toegenomen ten opzichte van editie 2014. Het deelnemersveld bestaat voor 11% uit Duitse bedrijven.

Ramon Schlepers en Marjolein Knaap, projectteam Tuinbouw Relatiedagen, zijn te spreken over hoe deze nieuwe ontwikkelingen een extra dimensie geven aan hun vakbeurs. 'Daarbij mogen we onze loyale deelnemers niet vergeten. We verwelkomen 77,8% van de deelnemers van vorig jaar weer op onze beursvloer. Door het brede exposantenaanbod én randprogramma willen we tuinbouwprofessionals een veelzijdige beursbeleving bieden.'

Overzicht randprogramma
24 november: Relatiedag Aceera Asperge Centrum | Thema: Bedrijfsontwikkeling
In aanloop naar Tuinbouw Relatiedagen Venray organiseert Aceera Asperge Centrum haar jaarlijkse relatiedag. Deze staat in het teken van Bedrijfsontwikkeling. De relatiedag is toegankelijk voor leden en niet-leden. Juristen, een aspergeteler en teeltadviseur nemen het woord over ontwikkelingen in de aspergesector. 

25 november: Seminar Kansen in de foodsector | Welke trends zijn voor uw bedrijf van belang?
Hoe herken je trends en ontwikkelingen en hoe vertaal je die naar kansen voor je eigen bedrijf? Welke trends zijn belangrijk om op in te spelen en hoe doe je dat als handelsbedrijf of telersvereniging? En welke rol speelt samenwerking binnen de keten hierin?

Om antwoord te krijgen op deze vragen, organiseert Enza Zaden samen met Tuinbouw Relatiedagen Venray op woensdag 25 november het seminar 'Kansen in de foodsector'. Gerenommeerde sprekers als Hans van den Ende van Hillenraad en Jack Stroeken van Beebox bespreken de huidige trends en ontwikkelingen in de food sector.

Voor het seminar is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen vragen bij Monique Mol (m.mol@enzazaden.nl) naar de mogelijkheden.

26 november: Bijeenkomst MPS Sustainable Quality | Certificaten
Tijdens deze bijeenkomst laat MPS Sustainable Quality belangstellenden kennismaken met de certificaten MPS-GAP en MPS-SQ. De bijeenkomst vindt plaats van 13:00 tot 14:30 uur, plaatsen zijn beperkt beschikbaar. Aanmelden verloopt via Sandy van Ruijven, bereikbaar via s.van.ruijven@my-mps.com en 06- 20 13 44 69.

Gratis kaarten online
KvK-geregistreerden kunnen gratis kaarten bemachtigen voor een bezoek aan Tuinbouw Relatiedagen Venray via www.evenementenhal.nl/tuinbouw. Ook vinden geïnteresseerden hier meer inhoudelijke informatie over het programma en de vakbeurs. De beursvloer is op 24, 25 en 26 november open van 13.00 – 21.00 uur.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven