Kick off samenwerking MBO Westland en Dutch Flower Group (DFG)

Op 11 november vond de kick off plaats van het unieke samenwerkingstraject van MBO Westland en DFG.

Negen studenten krijgen tijdens een gevarieerd stage programma alle facetten van de handel in en verwerking van verse snijbloemen, boeketten en planten te zien. Het unieke aan deze stage is dat de studenten stage lopen op het moment dat de Dutch Flower Group ruimte heeft hen gericht te begeleiden. Alle te verzorgen lessen aan deze studenten worden buiten deze stagedagen om georganiseerd. Normaliter lopen studenten stage wanneer de school dat aangeeft. In dit geval wordt er stage gelopen wanneer het leerbedrijf het aangeeft.

Bij de Kick Off waren uiteraard de negen studenten aanwezig om wie dit project draait, alsmede Marco Vermeulen, Director Wholesale (Groothandel Bloemen) van Dutch Flower Group, en Bert de Jong, interim directeur van MBO Westland. Volgens De Jong past deze vorm van samenwerken bij de ambities van MBO Westland. “In de toekomst willen wij vaker stages op deze manier organiseren. Studenten lopen stage wanneer leerbedrijven uitdagende opdrachten hebben of wanneer studenten goed begeleid worden. Als we dat realiseren, zijn we een stap dichterbij onze ambitie om elke student een eigen gepersonaliseerd leertraject te kunnen aanbieden”.

Willem Kramer, de P&O verantwoordelijke manager voor een aantal DFG bedrijven, is eveneens enthousiast over het project. “Op een flexibele en gerichte manier studenten inzetten is voor hen en ons een perfecte leerschool”, aldus Kramer. “Deze samenwerking met MBO-Westland is een prachtige uitwerking van de wijze waarop de Dutch Flower Group bedrijven met het onderwijs willen samenwerken en ik heb er vertrouwen in dat dit een succesvol wordt door enerzijds het enthousiasme van de studenten, de support vanuit MBO-Westland en de gerichte begeleiding door onze professionals.”

De negen studenten van de opleiding Business & Management starten hun stageperiode op 10 november 2015, welke loopt tot 1 juli 2016. De stage bestaat naast meewerken ook uit het verrichten van onderzoek, evenals enkele masterclasses verzorgd door experts vanuit de Dutch Flower Group bedrijven.

Bron: Westlanders.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven