Kwekerij van der Ende

Kraamkamer van amaryllissen

Ooit begonnen met 2000 meter amaryllissen, maar nu 25 jaar later uitgegroeid tot amaryllis specialist met een kas van 11 hectare in het Westland. In 1990 door vader van der Ende opgestart en nu gerund door de drie zoons Martijn, Gerard en Sjoerd. Een moderne en veelzijdige kwekerij met klein- en grootbloemige, dubbelbloemige en cybister amaryllissen.Martijn en zijn broers delen de passie voor de amaryllis met hun vader. Met 25 soorten in de kas worden er complexe teeltschema's opgesteld om de kleuren aan het seizoen aan te passen. “We hebben bijvoorbeeld veel roze tinten tijdens Moederdag en tijdens de kerstperiode veel wit en rood.” Niet alleen is de kleur belangrijk, ook een breed assortiment. Kwekerij van der Ende zorgt ervoor dat er in november en december aparte soorten beschikbaar zijn. “Bloemisten kunnen zich hiermee onderscheiden van de retail.”
 
Kraamafdeling
“We hebben onze eigen kraamafdeling waar we nieuwe soorten uitproberen en testen. Met kwastjes kruisen we zelf ook rassen. Dit heeft af en toe heel wat voeten in de aarde en kun je pas na drie jaar spreken van een bloeibare bol." Soms duurt het ook wel tien jaar voordat een nieuwe soort echt in productie is. Steeds worden de bollen in stukjes gesneden om zo steeds meer bollen te krijgen en te kunnen planten. De nieuwste soorten mag FleuraMetz uitproberen via het New Stars programma in de geselecteerde Cash en Carry’s. “Testen, proberen, vernieuwen en onderscheiden staat centraal bij Van der Ende Flowers.”

Bron: FleuraMetz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.