introducties Bercomex

Automatisering groeit mee met steeds strengere kwaliteitseisen

Wereldwijd verandert de bloemensector in hoog tempo. Kwaliteitseisen stijgen, er wordt gezocht naar verdere efficiency verbeteringen en ondernemers willen sneller en flexibeler in kunnen spelen op wensen van hun klanten. Dit maakt dat bloemenkwekers en boekettenmakers uitkijken naar nieuwe manieren van automatisering om mee te bewegen met de toenemende eisen van de markt. Deze marktontwikkelingen noodzaakt Bercomex voortdurend te werken aan nieuwe oplossingen, waarvan het er vorige week op de IFTF in Vijfhuizen drie presenteerde.


Lianca de Ruiter van Bercomex, staande voor de RoseMatic (foto gemaakt op IFTF)

FloraFit bloemenboslijn
Met de FloraFit is een systeem voor kwekers en bloemenverwerkers ontwikkeld, waarmee stappen gezet kunnen worden in kwaliteitsverbetering, efficiënter werken en snel schakelen bij de verwerking van meerdere bloemsoorten. Onderstaande afbeelding laat de opstelling van de FloraFit zien, waarmee bloemen gemakkelijk opgelegd kunnen worden, per steel worden ontbladerd en automatisch worden gebost. Deze basis uitvoering kan verder worden uitgebouwd met verschillende opties zoals een ontbladeraar.


Zomerbloemen gebost met de FloraFit


Schematische opstelling van de FloraFit


De bloemen, op de foto komend van links, worden verticaal gehangen en vervolgens gebost (foto genomen op de IFTF).

Uitbreiding rozensysteem
De RoseMatic is uitgebreid met extra mogelijkheden, waardoor het rozenverwerkingssysteem beter aansluit bij actuele wensen van klanten buiten Europa. De nieuwe uitvoering ontbladert per steel, heeft glijgoten omdat rozenkwekers hiermee de gesorteerde rozen naar eigen wens kunnen bundelen en kan worden uitgevoerd met een UV light module voor botrytis bestrijding.


Schematische weergave van de uitgebreide RoseMatic


Demonstratie van de werking van de RoseMatic. Aan de andere kant van de opstelling ziet men de glijgoten, waarbij rozen gesorteerd worden op verschillende eigenschappen.

Jumbo Cone
Tenslotte toonde Bercomex een extra grote klos elastiek: de JumboCone. Deze grote klos elastiek bevat zes maal zoveel bindelastiek als een reguliere klos en geeft daarmee invulling aan de wens van bloemenkwekers en boeketmakers om klossen minder vaak te hoeven wisselen. De Jumbo Cone kan in gebruik genomen worden op bestaande CRM- en Chrymo binders.


De Jumbo ConeVoor meer informatie:
Bercomex bv
Holenweg 4A
1624 PB Hoorn
T: +31 (0) 229 – 50 21 50
F: + 31 (0) 229 - 50 21 16
www.bercomex.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.